8 ting du kan gjøre i Android Developer Options

Innholdsfortegnelse:

8 ting du kan gjøre i Android Developer Options
8 ting du kan gjøre i Android Developer Options

Video: 8 ting du kan gjøre i Android Developer Options

Video: 8 ting du kan gjøre i Android Developer Options
Video: Kaspersky Antivirus Rescue Disk USB Guide 2022 - YouTube 2023, September
Anonim
Utvikleralternativer-menyen i Android er en skjult meny med en rekke avanserte alternativer. Disse alternativene er ment for utviklere, men mange av dem vil være interessante for geeks.
Utvikleralternativer-menyen i Android er en skjult meny med en rekke avanserte alternativer. Disse alternativene er ment for utviklere, men mange av dem vil være interessante for geeks.

Du må utføre et hemmelig håndtrykk for å aktivere Utvikleralternativer-menyen på Innstillinger-skjermbildet, som det er gjemt for Android-brukere som standard. Følg de enkle trinnene for å raskt aktivere utvikleralternativer.

Aktiver USB-feilsøking

"USB-feilsøking" høres ut som et alternativ bare en Android-utvikler trenger, men det er trolig det mest brukte skjulte alternativet i Android. USB-feilsøking lar programmer på datamaskinen din grensesnittet til Android-telefonen din via USB-tilkoblingen.

Dette kreves for en rekke avanserte triks, inkludert å rote en Android-telefon, låse opp den, installere en egendefinert ROM, eller til og med bruke et skrivebordsprogram som tar bilder av skjermbilder av Android-enhetens skjerm. Du kan også bruke ADB-kommandoer til å skyve og trekke filer mellom enheten og datamaskinen din, eller opprett og gjenopprett komplette lokale sikkerhetskopier av Android-enheten uten å rote.

USB-feilsøking kan være et sikkerhetsproblem, da det gir datamaskiner du kobler enheten til tilgang til telefonen. Du kan koble enheten til en skadelig USB-ladeport, som vil forsøke å kompromittere deg. Derfor tvinger Android deg til å bli enige om hver gang du kobler enheten til en ny datamaskin med USB-feilsøking aktivert.

Image
Image

Sett inn et passord for sikkerhetskopiering av skrivebordet

Hvis du bruker det ovennevnte ADB-trikset til å opprette lokale sikkerhetskopier av Android-enheten din via USB, kan du beskytte dem med et passord med alternativet Set a desktop backup password here. Dette passordet krypterer sikkerhetskopiene for å sikre dem, så du vil ikke kunne få tilgang til dem hvis du glemmer passordet.

Image
Image

Deaktiver eller Speed Up Animasjoner

Når du flytter mellom programmer og skjermer i Android, bruker du litt av den tiden og ser på animasjoner og venter på at de skal gå vekk. Du kan deaktivere disse animasjonene helt ved å endre skjermbildet Vinduets animasjon, Overgang animasjon skala og Animator varighet skala alternativer her. Hvis du liker animasjoner, men bare ønske de var raskere, kan du få dem til å øke hastigheten.

På en rask telefon eller nettbrett kan dette skifte mellom apper nesten øyeblikkelig. Hvis du trodde at Android-telefonen din var rask før, prøv bare å deaktivere animasjoner, og du vil bli overrasket hvor mye raskere det kan virke.

Image
Image

Force-Aktiver FXAA for OpenGL Games

Hvis du har en high-end telefon eller nettbrett med god grafikkytelse og du spiller 3D-spill på den, er det en måte å få disse spillene til å se enda bedre ut. Bare gå til skjermbildet Developer Options, og aktiver alternativet Force 4x MSAA.

Dette vil tvinge Android til å bruke 4x multisample anti-aliasing i OpenGL ES 2.0-spill og andre apper. Dette krever mer grafikkraft og vil trolig tømme batteriet litt raskere, men det vil forbedre bildekvaliteten i enkelte spill. Dette er litt som tvingende aktivering av antialiasing ved hjelp av NVIDIA-kontrollpanelet på en Windows-spill-PC.

Image
Image

Se hvor dårlige oppgavespillere er

Vi har tidligere skrevet om hvordan oppdragsmordere er verre enn ubrukelige på Android. Hvis du bruker en oppdragsmorder, setter du bare av systemet ved å kaste ut bufret data og tvinge Android til å laste inn apper fra systemlagring når du åpner dem igjen.

Tror ikke på oss? Aktiver alternativet Ikke hold aktiviteten på skjermbildet Utvikleralternativer, og Android vil tvinge til å lukke alle appene du bruker så snart du avslutter det. Aktiver denne appen og bruk telefonen normalt i noen få minutter - du ser bare hvor skadelig det er å kaste ut alt som cached data er, og hvor mye det vil senke telefonen din.

Ikke bruk dette alternativet med mindre du vil se hvor ille det er! Det vil få telefonen til å fungere mye langsommere - det er en grunn at Google har skjult disse alternativene vekk fra gjennomsnittlige brukere som ved et uhell kan endre dem.

Image
Image

Fake din GPS-posisjon

Alternativet Tillat mock locations gjør at du kan sette falske GPS-steder og lure Android til å tro at du er på et sted der du egentlig ikke er. Bruk dette alternativet sammen med en app som Fake GPS-plassering, og du kan lure Android-enheten din og appene som kjører på den, for å tro at du er på steder der du egentlig ikke er.

Hvordan ville dette være nyttig? Vel, du kan falle en GPS-innsjekking på et sted uten å faktisk gå dit eller forvirre vennene dine i en lokaliseringssporingsapp ved å tilsynelatende teleportere rundt om i verden.

Image
Image

Hold deg våken mens du lader

Du kan bruke Android's Daydream-modus til å vise bestemte apper mens du lader enheten. Hvis du vil tvinge Android til å vise en standard Android-app som ikke er designet for Daydream-modus, kan du aktivere alternativet Stay awake her. Android vil holde enhetens skjerm på mens du lader, og vil ikke slå den av.

Det er som Daydream Mode, men kan støtte alle apper og tillate brukere å kommunisere med dem.

Image
Image

Vis alltid brukervennlig CPU-bruk

Du kan vise CPU-bruksdata ved å bytte ut Vis CPU-bruksalternativet til På. Denne informasjonen vises på toppen av hvilket app du bruker. Hvis du er en Linux-bruker, ser de tre tallene på toppen trolig ut - de representerer systemets gjennomsnitt. Fra venstre til høyre representerer tallene systembelastningen i løpet av de siste, fem og femten minutter.

Dette er ikke den typen ting du vil ha aktivert mesteparten av tiden, men det kan spare deg for å installere tredjeparts flytende CPU-apper hvis du vil se informasjon om CPU-bruk av en eller annen grunn.

Image
Image

De fleste av de andre alternativene her vil bare være nyttige for utviklere å feilsøke sine Android-apper. Du bør ikke begynne å endre alternativer du ikke forstår.

Hvis du vil angre noen av disse endringene, kan du raskt slette alle dine egendefinerte alternativer ved å skyve bryteren øverst på skjermen til Av.

Anbefalt: