Slik bruker du aldri iTunes med iPhone, iPad eller iPod Touch

Innholdsfortegnelse:

Slik bruker du aldri iTunes med iPhone, iPad eller iPod Touch
Slik bruker du aldri iTunes med iPhone, iPad eller iPod Touch

Video: Slik bruker du aldri iTunes med iPhone, iPad eller iPod Touch

Video: Slik bruker du aldri iTunes med iPhone, iPad eller iPod Touch
Video: Clash-A-Rama: Archer Departure (Season Finale) Clash of Clans - YouTube 2023, September
Anonim
iTunes er ikke et fantastisk program på Windows. Det var en tid da Apple-enhetsbrukere måtte koble enhetene til PCene eller Macene, og bruke iTunes til enhetsaktivering, oppdatering og synkronisering, men iTunes er ikke lenger nødvendig.
iTunes er ikke et fantastisk program på Windows. Det var en tid da Apple-enhetsbrukere måtte koble enhetene til PCene eller Macene, og bruke iTunes til enhetsaktivering, oppdatering og synkronisering, men iTunes er ikke lenger nødvendig.

Apple lar deg fortsatt bruke iTunes til disse tingene, men du trenger ikke. Din iOS-enhet kan fungere uavhengig av iTunes, så du bør aldri bli tvunget til å koble den til en PC eller Mac.

Enhetsaktivering

Da iPad først kom ut, ble det spioneringen som en enhet som kunne erstatte hele PCer og Macer for folk som bare trengte å utføre lette databehandlingsoppgaver. Likevel, for å sette opp en ny iPad måtte brukerne koble den til en PC eller Mac som kjører iTunes, og bruk iTunes for å aktivere enheten.

Dette er ikke lenger nødvendig. Med nye iPads, iPhones og iPod Touches kan du ganske enkelt gå gjennom installasjonsprosessen når du slår på den nye enheten uten å måtte koble den til iTunes. Bare koble til et Wi-Fi- eller mobilnettetett og logg inn med din Apple-ID når du blir bedt om det. Du får fortsatt se et alternativ som lar deg aktivere enheten via iTunes, men dette bør bare være nødvendig hvis du ikke har en trådløs Internett-tilkobling tilgjengelig for enheten din.

Operativsystemoppdateringer

Du trenger ikke lenger å bruke Apples iTunes-programvare til å oppdatere til en ny versjon av Apples IOS-operativsystem heller. Bare åpne Innstillinger-appen på enheten, velg kategorien Generelt, og trykk på Programvareoppdatering. Du kan oppdatere rett fra enheten uten å åpne iTunes.

Image
Image

Kjøpte iTunes Media

Apple lar deg enkelt få tilgang til innhold du har kjøpt fra iTunes Store på en hvilken som helst enhet. Du trenger ikke å koble enheten til datamaskinen og synkronisere via iTunes.

For eksempel kan du kjøpe en film fra iTunes Store. Da, uten synkronisering, kan du åpne iTunes Store-appen på noen av iOS-enhetene dine, trykke på Kjøpte delen, og se ting du har lastet ned. Du kan laste ned innholdet direkte fra butikken til enheten din.

Dette fungerer også for apper - apper du kjøper fra App Store, kan nås i kjøpte delen på App Store på enheten din senere. Du trenger ikke å synkronisere apper fra iTunes til enheten, selv om iTunes fortsatt lar deg.

Du kan til og med sette opp automatiske nedlastinger fra innstillingsskjermbildet for iTunes og App Store. Dette vil tillate deg å kjøpe innhold på en enhet og få den automatisk nedlasting til dine andre enheter uten å måtte måtte.

Image
Image

Musikk

Apple lar deg laste ned kjøpt musikk fra iTunes Store på samme måte. Det er imidlertid en god sjanse for at du har din egen musikk du ikke kjøpte fra iTunes. Kanskje du brukte tid på å rippe alt fra dine gamle CDer, og du har siden synkronisert det med enhetene dine via iTunes.

Apples løsning for dette heter iTunes Match. Denne funksjonen er ikke gratis, men det er ikke en dårlig sak i det hele tatt. For $ 25 per år lar Apple deg laste opp all musikk til din iCloud-konto. Du kan deretter få tilgang til all musikken din fra hvilken som helst iPhone, iPad eller iPod Touch. Du kan streame all musikk - perfekt hvis du har et stort bibliotek og lite lagringsplass på enheten din - og velg hvilke sanger du vil laste ned til enheten din for offline bruk.

Når du legger til ekstra musikk på datamaskinen din, vil iTunes legge merke til den og laste den opp ved hjelp av iTunes Match, slik at den blir tilgjengelig for streaming og nedlasting direkte fra iOS-enhetene uten synkronisering.

Denne funksjonen heter iTunes Match fordi den ikke bare laster opp musikk - hvis Apple allerede har en sang du laster opp, vil den "samsvare" sangen din med Apples kopi. Dette betyr at du kan få høyere versjoner av sangene dine hvis du har revet dem fra CD med lavere bithastighet.

Image
Image

Podcasts

Du trenger ikke bruke iTunes til å abonnere på podcaster og synkronisere dem med enhetene dine. Selv om du har en liten iPod Touch, kan du installere Apples Podcasts-app fra appbutikken. Bruk den til å abonnere på podcaster og konfigurere dem til å laste ned automatisk til enheten. Du kan også bruke andre podcast-apper for dette.

sikkerhetskopier

Du kan fortsette å sikkerhetskopiere enhetens data via iTunes, og generere lokale sikkerhetskopier som er lagret på datamaskinen. Nye iOS-enheter er imidlertid konfigurert til å sikkerhetskopiere dataene sine automatisk til iCloud. Dette skjer automatisk i bakgrunnen, uten at du må tenke på det, og du kan gjenopprette slike sikkerhetskopier når du setter opp en enhet ved å logge inn med Apple ID.

Image
Image

Personlig informasjon

I PalmPilots dager ville folk bruke stasjonære programmer som iTunes til å synkronisere e-post, kontakter og kalenderhendelser med sine mobile enheter.

Du må sannsynligvis ikke synkronisere dette dataskjemaet din datamaskin. Bare logg inn på e-postkontoen din - for eksempel en Gmail-konto - på enheten din og iOS vil automatisk trekke e-post, kontakter og kalenderhendelser fra din tilknyttede konto.

Bilder

I stedet for å koble iOS-enheten til datamaskinen din og synkronisere bilder fra den, kan du bruke en app som automatisk laster opp bildene dine til en webtjeneste. Dropbox, Google+, og til og med Flickr har alle denne funksjonen i sine apper. Du får tilgang til bildene dine fra hvilken som helst datamaskin og har en sikkerhetskopi uten at det kreves synkronisering.

Image
Image

Du må kanskje fortsatt bruke iTunes hvis du vil synkronisere lokal musikk uten å betale for iTunes Match eller kopiere lokale videofiler til enheten din. Kopiering av store lokale filer over er det eneste virkelige scenariet hvor du trenger iTunes.

Hvis du ikke trenger å kopiere slike filer over, kan du fortsette og avinstallere iTunes fra Windows-PCen din hvis du vil. Du burde ikke trenge det.

Anbefalt: