Hvordan Smartphone Apps kan hjelpe behandle angst og depresjon

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Smartphone Apps kan hjelpe behandle angst og depresjon
Hvordan Smartphone Apps kan hjelpe behandle angst og depresjon

Video: Hvordan Smartphone Apps kan hjelpe behandle angst og depresjon

Video: Hvordan Smartphone Apps kan hjelpe behandle angst og depresjon
Video: WatchGuard AI: Fighting Fire with Fire - YouTube 2023, Oktober
Anonim
Det finnes alle slags apps der ute som utnytter evnen til å hjelpe folk som lider av angst, depresjon og noen andre lidelser. Noen er gratis, noen er ikke. Noen tilbyr en total selvhjelpstilnærming, mens andre er rettet mer som et supplement til tradisjonell terapi. Bli med oss da vi tar en titt på om disse appene virkelig kan være til hjelp, og hvordan du kan luke ut de mange valgene.
Det finnes alle slags apps der ute som utnytter evnen til å hjelpe folk som lider av angst, depresjon og noen andre lidelser. Noen er gratis, noen er ikke. Noen tilbyr en total selvhjelpstilnærming, mens andre er rettet mer som et supplement til tradisjonell terapi. Bli med oss da vi tar en titt på om disse appene virkelig kan være til hjelp, og hvordan du kan luke ut de mange valgene.

Denne artikkelen er en del av How-To Geeks Mental Health Awareness Day. Du kan lese mer om hva vi gjør her.

Apps tilbyr støtte for kognitiv atferdsterapi

Depresjon og angst er forskjellige lidelser, men de har et par ting til felles. De er begge fortsatt misforstått, selv med den høye forekomsten av lider. Begge blir ofte feil (vanligvis av dem som ikke lider av dem) for mer vanlige følelser vi alle opplever. Depresjon og tristhet om en bestemt hendelse, for eksempel, er helt forskjellige ting. En angstlidelse er ikke den samme som å være bekymret for en forestående anledning.

Med både angst og depresjon, hindrer symptomene på uorden ofte sin egen behandling. Enkelt sagt, behandlinger for lidelser som dette involverer vanligvis trinn som disse:

  1. Identifiser den underliggende lidelsen.
  2. Lær hvordan du legger merke til når du begynner å spiral ut av kontroll og lære strategier for kortslutning av atferden.
  3. Øv deg å identifisere og kortslutte problemet slik at du kan gjøre det tidligere og tidligere i prosessen.
  4. Lær strategier for å håndtere når du gjør spiral ute av kontroll.

Disse trinnene representerer de meget brede slagene av kognitiv atferdsterapi (CBT), som er basert på ideen om at atferd ofte ikke kan kontrolleres bare gjennom rasjonell tanke. I stedet oppstår atferd fra tidligere kondisjonering, og du kan forny deg selv mot ny oppførsel. Problemet er at det krever øvelse, repetisjon, og faktisk viser seg for guidede økter med en terapeut. Folk som lider av depresjon og angst har en tendens til å ha problemer med alle tre av dem.

Og det er der en godt designet app kan hjelpe.

Så hvordan kan apper hjelpe?

Ideen bak mange av disse appene er at folk er mer sannsynlig å bruke dem enn å bruke tradisjonell terapi fordi de kan gjøre det i et miljø der de føler seg trygge. De er også mer tilbøyelige til å delta i løpende praksis når teknologien er der for å hjelpe dem gjennom øvelser, logg sine tanker og minne dem når de trenger å handle.

Image
Image

Her er noen av de viktigste funksjonene disse appene tilbyr:

  • Læringsmateriell om hvordan ulike forstyrrelser kan manifestere seg.
  • Guidede øvelser og demoer som lærer proaktive og forebyggende strategier for å endre negative tankemønstre før de spiral ut av kontroll.
  • Øvelser som lærer og hjelper deg med å implementere håndteringsstrategier.
  • Påminnelser som hjelper deg med å holde deg oppdatert med behandlinger og avtaler.
  • Logger hvor du kan registrere tanker, aktiviteter og andre data.

Disse appene kan sikkert hjelpe. Faktisk viste en ny studie at når man bruker programmer i forbindelse med støtte fra en psykisk helsepersonell, viste man signifikant reduksjon av depresjon, stress og substansbruk. Og det bringer oss til vår første viktige advarsel: mens disse appene kan gi noen behandlingsalternativer for folk som ikke har råd til eller på annen måte får tilgang til profesjonell hjelp, apps er mest effektive når kombinert med tradisjonell behandling fra en profesjonell terapeut.

En annen advarsel du bør være oppmerksom på er at de fleste av disse appene ikke har noen forskningsbasert bevis som støtter dem. Faktisk konkluderer den samme studien:

…the majority of apps that are currently available lack scientific evidence about their efficacy. The public needs to be educated on how to identify the few evidence-based mental health apps available in the public domain to date. Further rigorous research is required to develop and test evidence-based programs.

Det er ikke å si at disse appene ikke kan være nyttige, selv om de mangler bevis. Det er bare at det er verdt å bruke litt tid på å finne programmer som fungerer med din nåværende behandling.

Hvordan identifisere en god app

Bla gjennom app-butikken etter eget valg, og du vil se hundrevis av psykiske helseapplikasjoner som hevder at de kan hjelpe uansett lidelse du lider av. Selv forsvarsdepartementet kommer inn på app-aksjonen med en ny mobilapp designet for å hjelpe PTSD-offerene til diffuse mareritt. Så, hvordan bestemmer du på en app?

Hvis du allerede er i behandling, er det aller beste råd å snakke med din terapeut. De kan allerede ha en app som de anbefaler, eller de kan ha andre pasienter som bruker programmer som har vist seg hjelpsomme. Selv om din terapeut ikke har en anbefaling, kan de kanskje jobbe med deg for å finne noe som passer for din behandling.

Hvis du ikke har tilgang til behandling, kan du bruke litt tid på å lete etter et alternativ som passer deg. Et godt utgangspunkt er denne artikkelen om mental helse apps satt sammen av Angst og Depresjon Association of America. Den ble satt sammen av frivillige psykiatriske fagfolk og gjennomgik en rekke apper basert på kriterier som brukervennlighet, effektivitet og forskningsbasert bevis for appens metoder.

Hvis du er en del av noen støttegrupper (online eller ikke), snakk med dem og finn ut om noen medlemmer har egen erfaring med å bruke apper.Og, som alltid, hvis du ser på en bestemt app, kan du lese vurderingene av personer som bruker appen, og også ta deg tid til å søke utenfor appbutikken for hva folk sier.

Kort sagt, hvis du lider av angst eller depresjon, kan en app være et nyttig tillegg til behandlingen. Apper brukes best sammen med tradisjonell terapi, men kan også hjelpe deg hvis du ikke har tilgang til profesjonell hjelp. Apper er også utformet som et løpende behandlingshjelp og er ikke ment for mennesker i krise. Hvis du er interessert i å bruke en app for å hjelpe med å håndtere din angst eller depresjon, snakk med din terapeut og gjør noen undersøkelser.

Fotokreditt: avemario / Bigstock

Anbefalt: