TestDisk: Free Partition Recovery programvare for Windows

Innholdsfortegnelse:

TestDisk: Free Partition Recovery programvare for Windows
TestDisk: Free Partition Recovery programvare for Windows

Video: TestDisk: Free Partition Recovery programvare for Windows

Video: TestDisk: Free Partition Recovery programvare for Windows
Video: Arduino UNO and Mega Windows 7, 8, 10 USB driver Solved - YouTube 2023, November
Anonim

Noen ganger skjer det at et virus eller en manuell feil korrumperer de forskjellige partisjonene på harddisken. Det er også mulig at man kan skade oppstartssektoren eller MBR i et forsøk på å gjenopprette partisjoner. Det kan også skje med en ekstern stasjon! Dette er hvor Testdisk kommer hendig. TestDisk hjelper til med å fikse feil, fikse partisjoner, gjenopprette filer fra skadede partisjoner, gjenopprette tapte partisjoner og lage oppstartbare disker på nytt.

TestDisk er kraftig gratis datagjenoppretting programvare, som primært var utviklet for å gjenopprette tapte partisjoner og lage non-boot disker, bootable igjen. Det trenger ingen installasjon og kan utføres fra pennstasjon eller DVD. Denne TestDisk-kontrollen sjekker hvor godt det tar seg når du kommer til å oppfylle kravene til å gjenopprette data og fikse oppstartssektorer.

Image
Image

TestDisk Partition Recovery Software

Den beste metoden for å bruke TestDisk er å starte opp fra en DVD og deretter bruke en tommel / flash-stasjon for å kjøre TestDisk-verktøyet. På denne måten kan du sjekke alle partisjonene som er tilgjengelige på harddisken (e) i tilfelle hovedstartoppføringen er skadet. Deretter kan du starte de nødvendige kommandoene for å fikse MBR. Jeg sa "kommandoer" fordi TestDisk er helt basert på kommandolinjegrensesnitt. Det har ingen grafisk brukergrensesnitt.

Man vil kanskje sammenligne det med EaseUS Partition Recovery, men TestDisk lar deg gjøre litt mer. Det kan:

  1. Løs partisjonstabellfeil
  2. Gjenoppretter slettede partisjoner
  3. Rebuild oppstartssektorer
  4. Fiks filallokeringstabeller (FAT)
  5. Opprett og gjenopprett NTFS-oppstartssektorsikkerhetskopier
  6. Undelete og dermed gjenopprette tapte filer på en hvilken som helst type partisjoner

Operativ TestDisk-programvare vil trenge litt erfaring, siden man må forstå dataene som er synlige på skjermen. Selv om kontekstuell hjelp er gitt, kan bare modne datamaskiner forstå det.

For folk som bruker mindre datamaskiner, eller ikke går om å fikse datamaskiner, anbefales det at de ikke bruker dette verktøyet, da de kan skade deres diskstasjoner logisk og kanskje trenger hjelp fra teknikere.

Når du har lastet ned TestDisk, må du pakke ut filen til et sted som er praktisk for deg. Siden alt innholdet i zip-filen er på samme sted, trenger du ikke å bekymre deg for å kopiere filer til Windows-mappen eller til System32-mappen. Slike handlinger er ikke påkrevd. Dette er et komplett bærbart verktøy og kan derfor kopieres til pennstasjoner og deretter brukes til å feilsøke og fikse oppstartsposter for datamaskinen eller for å gjenopprette manglende data fra harddiskstasjoner.

Når du har alle filene lokalt, må du dobbeltklikke på testdisk_win.exe å begynne å bruke den.

Bruke TestDisk for å gjenopprette partisjoner

Når du starter TestDisk, vil den åpne opp i et DOS-vindu. Den første skjermen spør deg om du vil opprette en ny loggfil, legge til eksisterende loggfil eller hopp over å skrive en loggfil. Jeg foreslår at du velger "Lag en ny loggfil", da den vil ha all den ferske informasjonen. Husk at du må flytte mellom alternativer ved hjelp av piltastene og velg et alternativ ved å bruke Enter-tasten.

Når du velger å opprette en ny loggfil, vil den andre skjermen vise deg en liste over alternativer der du velger typen harddiskformat. Hvis du bruker Windows PC, velg Intel, og trykk deretter på Enter.

Velg Analyser diskpartisjoner fra det tredje skjermbildet. Dette vil ta en stund, avhengig av antall harddisker du har og kapasiteten til hver stasjon. Resultatene som vises, bør samsvare med konfigurasjonen du hadde da du opprettet diskstasjonene: primær, utvidet og logisk. Hvis du ser noe som mangler, kan du velge Hurtigsøk. Dette vil returnere de ødelagte partisjonene. Du må da velge de ødelagte partisjonene og velge Skriv for å lagre partisjonen.

Det kan være nyttig hvis du mottar en Du må formatere disken i stasjonen før du kan bruke den feilmelding.

Gjenopprett tapte data med TestDisk

For å gjenopprette tapte data, velg Avansert i stedet for Analyser diskpartisjoner. TestDisk vil skanne partisjonen du velger i neste skjerm og returnere filnavn. For å gjenopprette en fil, velg den med piltastene og trykk C. Du blir bedt om å velge en destinasjon. Du velger en destinasjon der de manglende filene skal skrives. Når gjenopprettingen er fullført, flytt til Avslutt med piltastene, og trykk deretter Enter for å avslutte programmet.

TestDisk gratis nedlasting

Verktøyet er bra for alle formålene som er oppført ovenfor: Gjenopprette partisjoner, fikse partisjoner og oppstartsposter, gjenopprette filer etc. Men grensesnittet er for komplisert for de som ikke vet mye om feilsøking. For eksperter er verktøyet ganske praktisk og anbefales. For folk som er forvirret, er det omfattende dokumentasjon tilgjengelig med skjermbilder etc. Fortsatt, etter min versjon av denne anmeldelsen av Testdisk, vil jeg anbefale dette programmet bare til brukere med god erfaring med feilsøking av datamaskiner, fordi kommandolinjegrensesnittet kan være veldig forvirrende for andre.

Last ned denne nyttige partisjongjenopprettingsprogramvaren fra CGSecurity.org.

Anbefalt: