Dolby hjemmekino fungerer ikke i Windows 10

Innholdsfortegnelse:

Dolby hjemmekino fungerer ikke i Windows 10
Dolby hjemmekino fungerer ikke i Windows 10
Anonim

Dolby hjemmekino Systemer er den beste måten å få den kinoopplevelsen på når man ser på film eller hva som helst annet. Disse enhetene er virkelig fenomenale, spesielt de som leverer 5.1 og 7.1 surroundlyd. Du har kanskje ikke kjent dette, men Windows 10 støtter hjemmekinosystemer på en stor måte. Det er enkelt å koble systemet til Windows 10-datamaskinen, og bare lene deg tilbake og nyt showet med en pose med popcorn for å starte opp.

Det er ganske imponerende, men som vi vet, fungerer det ikke alltid når det skal være programvaren. Så hva skal vi gjøre når Dolby hjemmekinoanlegg ikke virker og gir feil? Vel, det spesielle problemet vi skal snakke om i dag handler om sjåføren.

Dolby hjemmekino ikke fungerer

Det kan hende at Dolby Home Theater ikke kan lanseres, eller at enkelte funksjoner ble ubøyelige, kanskje equalizer ikke beveger seg, Dolby Digital Plus-funksjonen virker ikke, eller du får bare meldingen Manglende driver. I alle fall vil det være nødvendig å installere riktig driverversjon.

Du ser, noen brukere har kommet over en feil som i utgangspunktet sier at den nåværende driveren er installert, men systemet forventer en eldre versjon av driveren. Det gir ingen mening, så hva kan være årsaken?

Fra det vi har forstått, skjer dette fordi den nåværende Dolby Digital Plus-lyddriveren ikke er kompatibel med din vanlige lyddriver. For å fikse dette problemet må du da ha den riktige versjonen av begge drivere som utfyller hverandre godt.

1] Fjern lyddriveren

Image
Image

Klikk på Windows Nøkkel + X å starte Enhetsbehandling. Når vinduet dukker opp, søk etter kategorien tittel Lyd-, video- og spillkontrollere og utvide den.

Endelig, Høyreklikk På riktig enhetnavn velg deretter Avinstaller fra kontekstmenyen.

Start datamaskinen på nytt, og Windows skal automatisk laste ned og installere riktig driver når du kobler deg til Internett.
Start datamaskinen på nytt, og Windows skal automatisk laste ned og installere riktig driver når du kobler deg til Internett.

2] Installer den forrige versjonen av lyddriveren

Image
Image

Først må du sjekke den gjeldende versjonen av lyddriveren som er installert før du installerer en eldre versjon. Slå den Windows Nøkkel + X å starte Enhetsbehandling, og finn deretter lydenheten, og Høyreklikk på den.

Velg Eiendommer alternativet, og klikk deretter på Sjåfør fanen, og herfra ser du noe som sier Driver Versjon. Gå videre og se drivernummeret, og sørg for at den eldre versjonen har et nummer som er lavere.

Fra samme seksjon, se nedenfor, og du vil se Avinstaller knapp. Klikk på den for å fjerne driveren, så besøk den offisielle nettsiden til lydenheten, og last ned en eldre versjon.

Etter installasjonen, bare start datamaskinen på nytt og sjekk om alt fungerer nå som det skal.

Hvis det ikke gjør det, så du må kanskje oppdatere BIOS, og det er ikke så enkelt som det høres ut.

Relaterte innlegg:

  • Feilsøk Windows 10 Lyd og lyd problemer
  • Løs Windows Stopp Feil eller Blå Skjerm av Død
  • Slik laster du ned og installerer Realtek HD Audio Manager på nytt i Windows 10
  • Ingen lyd eller lyd mangler på Windows 10/8/7-datamaskinen
  • Slik aktiverer og bruker du Dolby Atmos på Windows 10

Anbefalt: