Slik kjører du Bash på Ubuntu på Windows 10

Innholdsfortegnelse:

Slik kjører du Bash på Ubuntu på Windows 10
Slik kjører du Bash på Ubuntu på Windows 10

Video: Slik kjører du Bash på Ubuntu på Windows 10

Video: Slik kjører du Bash på Ubuntu på Windows 10
Video: How to Enable "Do Not Track" in Chrome, Firefox, Internet Explorer, and Opera - YouTube 2023, Oktober
Anonim

Før vi fortsetter å se hvordan Kjør Bash på Ubuntu på Windows, her er litt på det fantastiske trinnet av Microsoft for å integrere brukermodus Linux og dets verktøy i Windows OS. Hvem ville ha trodd at man ville kjøre innfødt Bash direkte på Windows.

Ved starten av Windows 10-syklusen åpnet Microsoft en brukersamtale og startet en samtale om Windows-kommandolinjen. De spurte samfunnet hva de liker om Windows-kommandolinjen og hvilke funksjoner de vil se i Windows-kommandolinjen.

Mange i samfunnet svarte at de ønsker å se noen forbedringer på Windows Command line. Noen andre sa at de ønsker å bringe Linux / Unix-verktøy til Windows. Som arbeider med åpen kildekodeverktøy på Windows, er det ofte en kampbrukere som sier at de vil at Microsoft skal gjøre det enklere å bruke disse verktøyene på Windows.

Lytt til fellesskapstemmen, Microsoft forbedret CMD, PowerShell og mange andre Windows-kommandolinjeverktøy, og for det andre gjorde det som var utrolig få år tilbake. Microsoft bestemte seg for å legge til ekte, Innfødt Bash og med det støtte for Linux kommandolinjeverktøy som kjører direkte på Windows i et miljø som oppfører seg som Linux! Det er ikke noen VM, men den ekte Linux på Windows.

Windows Subsystem for Linux

For dette bygget Microsoft ny infrastruktur innenfor Windows - the Windows Subsystem for Linux (WSL) på hvilket ekte Ubuntu brukermodusbilde kjøres levert av partneren sin Canonical, skapere av Ubuntu Linux.

Dette vil gjøre Windows-utviklere langt mer produktive og bruke disse verktøyene mye mer sømløst. Og dette vil være en langsiktig solid, pålitelig og stabil løsning.

Her er hva Mark Shuttleworth, grunnlegger av Canonical sa:

“In our journey to bring free software to the widest possible audience, this is not a moment we could have predicted. Nevertheless, we are delighted to stand behind Ubuntu for Windows, committed to addressing the needs of Windows developers exploring Linux in this amazing new way, and are excited at the possibilities heralded by this unexpected turn of events.”

Hva er Bash i Linux

For de som ikke vet, er Bash eller Bourne Again shell et standard GNU Linux Shell-program.

According to Wikipedia, Bash is a Unix shell and command language for the GNU Project as a free software replacement for the Bourne shell. it has been distributed widely as the shell for the GNU operating system and as a default shell on Linux and OS X.

Kjør Bash på Ubuntu på Windows 10

Starter med Windows 10 Insider Preview Build 14316, Windows Subsystem for Linux har blitt levert. Fra og med denne bygningen kan man Kjør innfødt Bash på Ubuntu i Windows. Dette ble først annonsert på Build 2016. Slik gjør man det.

 • Først må man Slå på utviklere modus fra

  • Innstillinger> Oppdatering og sikkerhet> For utviklere. Undersøk Utviklermodus radioknapp. Og søk etter "Windows-funksjoner", Velg"Slå Windows-funksjoner på eller av”.

   Image
   Image
  • Å velge " Windows Subsystem for Linux (Beta)". Trykk på OK.

   Image
   Image
  • Det vil begynne å søke etter de nødvendige filene og begynner å bruke endringer. Når du har gjort det, må du starte på nytt for å fullføre installasjonen av de forespurte endringene. Trykk på Start på nytt nå.

   Image
   Image
 • Når du har startet på nytt, klikker du på Start-knappen og høyreklikker og åpner Kommandoprompt (Admin) eller PowerShell.

  • Skriv " bash"Ved kommandoprompt og skriv inn. Du får en melding "Dette vil installere Ubuntu på Windows, distribuert av Canonical og …". Skriv "y" for å fortsette. Trykk på 'y' og nedlastingen din fra Windows Store starter. Etter å ha lastet ned, begynner det å pakke ut filsystemet. Dette vil ta litt tid, så vær tålmodig.

   Image
   Image
  • Etter en gang får du meldingen "Installering vellykket! Miljøet vil starte øyeblikkelig …" og du vil være på Bash-spørringen.

   Image
   Image
 • Fra nå av kan du nå kjøre Bash-skript, Linux kommandolinjeverktøy som sed, awk, grep og du kan til og med prøve Linux-første verktøy som Ruby, Git, Python, etc. direkte på Windows. Man kan også få tilgang til Windows-filsystem fra Bash.

  Image
  Image
 • Etter installasjonen vil den også bli oppført i App listen. Slik at man kan åpne Alle apper og klikke på " Bash på Ubuntu på Windows"For å åpne Bash prompt.

  Image
  Image

Husk, dette er et verktøysett for utviklere som hjelper deg med å skrive og bygge all koden din for alle dine scenarier og plattformer. Dette er ikke en serverplattform hvor du vil være vert for nettsteder, kjøre serverinfrastruktur, etc.

Siden dette er en av de kuleste ting å skje med Windows, må man prøve det hvis du er interessert i Linux, Ubuntu på Windows.

Kilde: Windows.com.

Du kan også sjekke ut denne videoopplæringen av Scott Hanselman:

Besøk hans blogg for mer informasjon.

Anbefalt: