Hva er Android-operativsystem? En nybegynner leser!

Innholdsfortegnelse:

Hva er Android-operativsystem? En nybegynner leser!
Hva er Android-operativsystem? En nybegynner leser!

Video: Hva er Android-operativsystem? En nybegynner leser!

Video: Hva er Android-operativsystem? En nybegynner leser!
Video: 2023 Fix: Sleep and Hibernate don't work in Windows 10 - YouTube 2023, November
Anonim

I dag har navnet Android-operativsystemet blitt synonymt med en håndholdt enhet som kan vise filmer, tillate en å snakke med en annen person, sende meldinger, bilder, e-postmeldinger, spille spill og la deg holde kontakten med alle.

Image
Image

Android-operativsystem

Android er kanskje et av de mest brukte operativsystem pluss rammene tilgjengelig for det vi kaller smarttelefoner i dag. Og det er klart å bli et allomfattende rammeverk som ikke bare skal brukes på enkle håndholdte enheter som smarttelefoner, men det vil også være på HDTVs, Automotive Infotainment-systemer. Ethvert system som krever et enkelt, elegant og enkelt å utvikle brukergrensesnitt, kan bygges på Android-rammen.

Hva er Android?

Android er et mobilt operativsystem, utviklet av Android Inc. og nå markedsført av Google. Google og andre medlemmer av Open Handset Alliance samarbeidet om Android-utvikling og utgivelse. Programvarebunken og rammen er bygd på Linux-kjernen, som har vært veldig viktig i sin sømløse aksept som et valgfritt OS i mobiltelefoner. Android OS består av over 12 millioner kodelinjer skrevet i C / C + + / Java og XML.

Android kan visualiseres i utgangspunktet som et rammeverk for C C ++ og Java-biblioteker basert på en Linux-kjernen. På grunn av dette og det faktum at Java-apper enkelt kan bygges gjennom SDK, er applikasjonene bærbare på alle mobile enheter.

Android-systemet består av 3 lagede stabler:

  1. Programbygd i Java som kjører på Dalvik Runtime Engine
  2. Systembibliotek skrevet i C og C ++
  3. Kernel-basert på Linux

Applikasjonslag.

Java-språk ble valgt som utviklingsspråk. Det er mange mobilutviklere som er velbevandste i Java og kan derfor ha en sømløs overgang til å skrive Mobile apps og widgets på Android-drevne Smart-telefoner

Java er en velprøvd teknologi, bærbar på ulike programvare- og maskinvareplattformer. Java er allerede tilgjengelig på de fleste mobiltelefoner. Nåværende Java på mobil (J2ME) har stor begrensning, så store mobiltelefonfirmaer legger til sin egen utvidelse til Java-biblioteket, noe som gjør det vanskeligere å overføre Java-applikasjon på mobilen til mobilen. Vanligvis ble Java brukt til å lage Java-spill på mobil; mange andre programmer er fortsatt bygget på det opprinnelige operativsystemet og ikke på Java-laget.

Sun har presset Java-teknologi på mobiltelefoner i mange år, den ble vellykket implementert på de fleste mobiltelefoner, men mangel på standardisering gjorde det vanskelig å nå dypet av mobiltelefonmarkedet.

Android har en rekkevidde og standardisert sett med APIer og biblioteker. Utviklere kan bruke disse APIene til å utvikle spill og applikasjoner, integrere godt i mobiltelefoner, og Java vil gjøre Android-applikasjon bærbar på alle (Android) mobiltelefoner.

Java-programmet kjører ikke direkte på Android; Det konverteres til Dalvik byte kode. I utgangspunktet kan Android gjøre appen kjørt så lenge den kan konverteres til Dalvik byte kode.

Systembiblioteker.

Systembiblioteker på Android bygger hovedsakelig på C og C + +, så de er raske og effektive. Siden biblioteket kjører på Linux-kjernen, er det mange drivere og biblioteker tilgjengelig som kan tilpasses etter leverandørens krav.

Linux-kjernen.

Linux-kjernen ble valgt fordi den viste seg å være stabil og kraftig. Linux har god minnehåndtering, prosesshåndtering og bygger allerede inn med mange andre funksjoner som TCP / IP-nettverk som er nødvendig for operativsystemet (spesielt du trenger det til å koble til datanettverk på mobilen din).

For en ny maskinvare mobilprodusent er det første å gjøre for å bygge en Android-plattform å bygge enhetsdriveren på Linux-kjernen; Det bør være mange utviklere rundt som har kunnskapen om å bygge programvarestakken fra grunnen eller tilpasse den fra den tilgjengelige programvaren.

Det var mange selskaper som forsøkte å bygge mobiltelefon operativsystem basert på Linux-kjernen før Android gjorde, men har ikke vært veldig vellykket.

Selv Motorola og Nokia hadde gitt ut noen mobile og Internett-enheter som kjører på Linux-operativsystemet, men de var heller ikke så vellykkede, som Motorola A-serien startet med A760. Nokia har en Internett-tabell-enhet (N770) som ble bygget med Linux-operativsystem også. Av teknisk synspunkt er Android som bruker Java over Linux et smart trekk. Både Java og Linux er bevist teknologien og gir overførbarhet for mobil applikasjon på Android-plattformen.

Anbefalte koblinger: Android for utviklere.

Anbefalt: