MULTIPROCESSOR_CONFIGURATION_NOT_SUPPORTED

Innholdsfortegnelse:

MULTIPROCESSOR_CONFIGURATION_NOT_SUPPORTED
MULTIPROCESSOR_CONFIGURATION_NOT_SUPPORTED

Video: MULTIPROCESSOR_CONFIGURATION_NOT_SUPPORTED

Video: MULTIPROCESSOR_CONFIGURATION_NOT_SUPPORTED
Video: Microsoft 365 Apps - YouTube 2023, September
Anonim

Hvis du kjører en Windows-PC som har forskjellige prosessorer klumpet sammen, så under programvareinstallasjon eller Windows Upgrade, er sjansene at du kanskje mottar en MULTIPROCESSOR KONFIGURASJON IKKE STØTTET feil. Denne feilkontrollen har en verdi på 0x0000003E. Dette indikerer også at prosessorene er asymmetriske i forhold til hverandre. Hvis du ønsker å oppgradere, må du ha alle prosessorer av samme type og nivå. I denne veiledningen hjelper vi deg med å løse denne feilen i Windows 10.

Image
Image

MULTIPROCESSOR_CONFIGURATION_NOT_SUPPORTED

Denne feilen kan oppstå i ulike situasjoner. Det kan være under Windows 10 installasjon, driveren er lastet eller under en Windows Start eller nedleggelse, og sjansene for å få en blå skjerm er svært høy. Hvis du ser denne feilen, er det noen få ting du kan prøve.

1] Deaktiver Hyper-Threading i BIOS

Hyper-Threading lar en prosessor (multi-threaded) kjøre flere oppgaver samtidig. For å deaktivere dette, start datamaskinen på nytt og start opp på PCen. Du må kanskje bruke F2 til å gjøre det. En gang i BIOS, se etter muligheten for Hyper-Threading som skal være under Performance sammen med andre alternativer, inkludert Multi-core support, Rapid Start-teknologi og så videre. Når du deaktiverer, må du huske å lagre og avslutte.

Selv om Hyper-threading bare brukes når det er nødvendig, tilbyr noen OEMere ikke muligheten til å slå den av. Hvis det er tilfelle, er det ikke mye du kan gjøre.

2] Deaktiver virtualisering i BIOS

Virtualisering gjør det mulig for brukere å kjøre en enkelt fysisk ressurs som din server eller lagringsenhet for å se at den kjører som flere logiske ressurser. Også populært betegnet som HYPER-V, må du starte opp i BIOS og se etter Sikkerhetsalternativer. Du bør kunne finne Virtualiseringsteknologi eller VTX i alternativene. Slå av den, og start datamaskinen på nytt.

Mens Windows 10 også tilbyr funksjoner som Enhetssikkerhet for Core Isolation og Memory Integrity, vil det ikke hjelpe å slå dem av på programnivå. Når du er i stand til å løse denne feilen, kan du videre undersøke og se hvilken programvare eller maskinvareløsning som kan hjelpe deg videre.

3] Sjekk om det er noen BIOS-oppdateringer for datamaskinen din:

Det er alltid en god ide å oppdatere BIOS. De fleste av OEMene tilbyr Utility-programvare som kan laste ned BIOS-firmware, og oppdatere det med mindre stress. Oppdateringene tilbyr vanligvis forbedringer og reparasjoner som til slutt hjelper programvaren å opprettholde kompatibiliteten med maskinvaren og programvaren.

Gi oss beskjed hvis noen av disse bidro til å løse problemet.