Største skadelig programvare og online trusler

Innholdsfortegnelse:

Største skadelig programvare og online trusler
Største skadelig programvare og online trusler

Video: Største skadelig programvare og online trusler

Video: Største skadelig programvare og online trusler
Video: Best APPLE Watch ULTRA Clones - VWAR Ultra MAX, H11 Ultra UPGRADE, HK8 Pro, IWO Ultra 3, ZD8 Ultra - YouTube 2023, September
Anonim

Året så mange typer Internett-trusler på å være aktive, og de mest populære var, Drive-by-utnytter, SMS-svindel, Ransomware og Phishing-mails. Borte er de gode gamle dager hvor et virus bare spilte pranks eller forårsaket mindre skader. Dessverre er det nå mye farligere, og cyberangrepene er nå enda mer enn phishing-e-postene og SMS-svindelene. Ifølge den nyeste utgaven av Malwarebytes Threat Report Information, forventes sikkerhetsangrepene som involverer farlig skadelig programvare å bli mer og hyppig neste år - med ransomware å være på vei oppover!

Nå som året trekker til slutt, har Malwarebytes kommet med sin detaljerte rapport om de store truslene vi møtte i år.
Nå som året trekker til slutt, har Malwarebytes kommet med sin detaljerte rapport om de store truslene vi møtte i år.

ransomware

Dette er en av de avskyelige malware vi møtte angrep i år. Denne ransomware kommer inn i datanettverket ditt og krypterer filene dine ved hjelp av offentlig nøkkelkryptering, og i motsetning til annen skadelig programvare forblir denne krypteringsnøkkelen på hackerens server. Angrepede brukere blir deretter bedt om å betale store løslatelser på mellom $ 300 og $ 400 for å motta denne private nøkkelen. Hackere bruker vanligvis exploit kid å spre denne hatefulle malware.

Telefon svindel

Telefonen svindel kommer på samme måte som de falske antivirusprogrammene lander opp i datasystemet og ber om en umiddelbar opprydding. Det truer brukeren som sier at det er tonnevis av skadelig programvare på systemet, og de må betale for oppryddingsprogramvaren.

“In 2013, we have seen scammers pose as Microsoft, pose as an antivirus company, pretend they can remove malware from a Mac, claim that not being able to connect to an inactive web server means you are infected and even pose as law enforcement and much more”

Android malware

Denne malware angripes mest i form av SMS-trojanere, som er farlig programvare som gjør premium telefonsamtaler eller sender premium-kostnadsmeldinger fra uten telefonens eier tillatelse. Brukere merker kun dette malware angrep når de får de uventede store regningene.

Disse angrepene var hovedsakelig sett i Øst-Europa, men har økt betydelig, noe som viser at vi skal håndtere mye mer i nær fremtid.

The Blackhole Exploit Kit

BlackHole Exploit Kit var et av de mest utsatte malware-angrepene i 2012-2013, der angriperne satte opp kjøringsangrep. Den kom med forskjellige malware som Zeus Trojan, ZeroAccess Rootkit, Reveton Ransomware, og mer.

Hackerne oppretter sine egne webservere fra Exploit Kit som selges på svarte markeder og forum for nettkriminalitet. Utnyttelsessettene ble plantet, og når en bruker besøkte en utnyttelsesside, ble malware installert.

Imidlertid er bruken av settet redusert på grunn av manglende oppdateringer og arrestasjon av "Paunch" den påståtte skaperen av settet.

DDoS-angrep mot banker

Det var mange bankangrep og hack i nyhetsoverskrifter i år, og et av de mest populære angrepene var mot amerikanske banker i august måned hvor hackere angrep bankkontoen med DDoS-angrep. Disse angrepene har blitt brukt til å avlede oppmerksomheten til sikkerhetspersonell mens millioner av dollar ble stjålet fra banker ved å infiltrere banksystemene.

PUP

PUP'er, kjent som "Potensielt uønskede programmer", er mindre skadelige, men mer irriterende malware. Den installerer uønsket programvare i systemet ditt, inkludert søkeagenter og verktøylinjer. Bitcoin miner var en av de mest merkede PUPene i 2013.

Online trusler spådommer

Mens disse truslene fikk stor oppmerksomhet i år, mener sikkerhetsfirma Malwarebytes at noen av disse malware forventes å utvikle seg videre. Disse skjemaene vil se en økning:

  • Ransomware vil utvikle seg og angrepene øker
  • Mobil og enhetbasert skadelig programvare vil øke
  • Angrep for å utnytte sårbarheter i brukerens fastvare og maskinvare vil stige
  • 2014 vil ha flere angrep mot Mac-operativsystemer.

Sier, Malwarebytes:

“We will see ransomware making more of a presence on previously less targeted platforms, such as OS X and mobile devices.”

Videre fastslår selskapet også at tabletter og smarttelefoner vil være mer tilbøyelige til slike angrep neste år. Mens land som Russland vil møte flere av SMS-baserte svindel, vil vestlige land legge merke til en økning i skadelig programvare som kan stjele legitimasjonene dine og kjøpe noen uønskede apper for enheten. Disse skadelig programvare kan også legge til enhetene dine til botnets for DDoS-angrep. Firma rapporterer videre at Mac-operativsystemer også er mer utsatt for slike cyberangrep neste år.

Ta en titt på den fulle og detaljerte Malwarebytes 2013 Threat Report her for å lære mer om de største malware truslene sprang i år … og de du bør være forsiktig med i 2014.

Via: HTG.

Anbefalt: