Fysiske minnegrenser i Crash Dump-filer for Windows 10/8/7

Innholdsfortegnelse:

Fysiske minnegrenser i Crash Dump-filer for Windows 10/8/7
Fysiske minnegrenser i Crash Dump-filer for Windows 10/8/7

Video: Fysiske minnegrenser i Crash Dump-filer for Windows 10/8/7

Video: Fysiske minnegrenser i Crash Dump-filer for Windows 10/8/7
Video: RESET Windows 10 password, No software used. Do it like a pro! - YouTube 2023, November
Anonim

Dette innlegget har en rask titt på Fysiske minnegrenser i Crash Dump-filer for Windows 10/8/7 og ved hjelp av Sysinternals-verktøyet RamMap, som kan brukes til å bestemme antall fysiske minnesområder på et system.

Fysiske minnegrenser i Crash Dump-filer

Alle Windows-operativsystemer er konfigurert til å fange opp informasjon om tilstanden, i tilfelle en stoppfeil eller systemkrasj, og lagre dem som.dmp-krasjdumpefiler. Det er tre typer dumper som kan fanges i tilfelle et systemkrasj: Komplett Memory Dump, Kernel Memory Dump, og Small Memory Dump.

Krasj dump format har en grense på 42 (64-bit) og 86 (32-bit) fysiske adresser. På enkelte systemer kan BIOS-firmware minnekortet inneholde mer enn dette antallet ikke-sammenhengende regioner. Når en dumpfil genereres på dette systemet, blir bare de første 42 (64-biters) eller 86 (32-bits) minnesregioner lagret i filen. Kernel og komplett hukommelsesdump fra et Windows-system kan ikke inneholde alt minnet fra systemet.

Ved anledninger, når du åpner en minnedumpfil generert på bestemte systemer ved hjelp av Feilsøkingsverktøy for Windows (windbg.exe), kan du få en feilmelding:

WARNING: Dump header physical memory block has been truncated. Some valid physical pages may be inaccessible.

For å forhindre problemet vil OEM-en av det berørte systemet måtte endre firmware-minnekartet for å sikre at antall fysiske sammenhengende fysiske minnesområder som er utsatt for operativsystemet, ikke overskrider de tidligere nevnte grensene, angir KB2510168.

Sysinternals RamMap

Sysinternals-verktøyet RamMap kan brukes til å bestemme antall fysiske minnesområder på et system. Etter å ha lastet ned og kjørt RamMap.exe, klikker du kategorien Fysiske områder. Ved å telle antall rangeringer som er oppført, kontrolleres antall fysiske områder på et bestemt system.

RAMMap er et avansert verktøy for analyse av fysisk minne for Windows Vista og høyere. Den presenterer bruksinformasjon på forskjellige måter i sine flere forskjellige faner:

 • Bruk teller: brukssammendrag etter type og personsøksliste
 • Prosesser: prosess arbeidssett størrelser
 • Prioriterte sammendrag: Prioriterte standby-listestørrelser
 • Fysiske sider: bruk per side for alt fysisk minne
 • Fysiske områder: adresser til fysisk minne
 • Filoversikt: fildata i RAM etter fil
 • Fildetaljer: individuelle fysiske sider etter fil
 • Bruk RAMMap for å få en forståelse av måten Windows håndterer minne, for å analysere bruksminnebruk, eller å svare på bestemte spørsmål om hvordan RAM blir tildelt.
Image
Image

RAmMap vil fortelle hvordan Windows tilordner fysisk minne, hvor mye fildata er cached i RAM, eller hvor mye RAM som brukes av kjernen og enhetsdriverne.

Disse linkene kan også interessere deg:

 1. Slik leser du de små minnedumpfilene som Windows oppretter for feilsøking
 2. Maskinminne Dump Collector i Windows
 3. Fysisk minneallokering og minnestatus i Windows

Anbefalt: