De beste nettstedene for nedlasting og spilling av klassiske og nye tekst-eventyrspill

Innholdsfortegnelse:

De beste nettstedene for nedlasting og spilling av klassiske og nye tekst-eventyrspill
De beste nettstedene for nedlasting og spilling av klassiske og nye tekst-eventyrspill

Video: De beste nettstedene for nedlasting og spilling av klassiske og nye tekst-eventyrspill

Video: De beste nettstedene for nedlasting og spilling av klassiske og nye tekst-eventyrspill
Video: Oracle VirtualBox Advanced Features: Snapshots and Cloning of Virtual Machines - YouTube 2023, September
Anonim
Før datamaskiner kunne håndtere grafiske spill, var det teksteventyrspill. Spillene er interaktive historier, så å spille et teksteventyrspill er som å være en del av en bok der du påvirker historien. Tekst eventyr spill er også referert til som "interaktiv fiksjon."
Før datamaskiner kunne håndtere grafiske spill, var det teksteventyrspill. Spillene er interaktive historier, så å spille et teksteventyrspill er som å være en del av en bok der du påvirker historien. Tekst eventyr spill er også referert til som "interaktiv fiksjon."

Interaktiv fiksjon (IF) er faktisk et mer nøyaktig uttrykk for tekst-eventyrspill, fordi disse spillene kan dekke alle emner, for eksempel romanser eller komedier, ikke bare eventyr. De kan også simulere det virkelige liv.

Selv om datamaskiner nå kan håndtere intenst grafiske spill, kan det være morsomt å spille tekstspillingsspill. Det er som å lese en god bok og gå seg vill i historiens univers, bortsett fra at du blir helt eller heltinne og påvirker historiens slutt.

Vi har samlet noen linker til nettsteder hvor du kan laste ned klassiske og nye tekst-eventyrspill eller spille dem online. Det er også noen gratis verktøy tilgjengelig for å lage dine egne tekst-eventyrspill. Vi har til og med funnet en dokumentarfilm om utviklingen av dataspillingsspill og noen artikler om kunsten og håndverket for å utvikle de originale teksteventyrspillene.

Web-Adventures

Web-Adventures lar deg spille klassiske tekst-eventyrspill online gratis i nettleseren din. Du trenger ikke å installere applets eller plugins eller aktivere JavaScript. Du kan til og med spille noen av disse spillene i en nettleser på mobile enheter. Det aller første teksteventyrspillet fra slutten av 1970-tallet, Colossal Cave Adventure, er tilgjengelig på dette nettstedet.

Tekst eventyrspill er bra for å utvikle barns leseforståelse og fantasi. Web-Adventures har en spesiell side oppføring tekst eventyr spill spesielt bra for barn.

Image
Image

Eventyr Spill Live

Adventure Games Live tilbyr nye eventyrspill du kan spille online gratis. Java er ikke pålagt å spille disse spillene, men det er et meny-drevet grensesnitt og grafikk.

Image
Image

Online Games Network - Eventyr Spill

Eventyrspillssiden på nettsiden Nettverksnettverk inneholder en samling av lenker til nettsteder som tilbyr klassisk og nytt teksteventyr og rollespill.

Image
Image

fupa

Fupa tilbyr nye, gratis online teksteventyrspill som spiller med Flash. De skyr nettet for de aller beste spillene og oppdaterer deres utvalg daglig.

Image
Image

FreeArcade.com

FreeArcade.com tilbyr flere teksteventyrspill, inkludert de klassiske Scott Adams-tekstopplevelsene, som Adventureland, som nå har tips og løsninger. Adventureland var Adams første program og er en litt nedskalert versjon, PC-versjon av det opprinnelige Colossal Cave Adventure-programmet, som opprinnelig ble skrevet for en mainframe-datamaskin.

Alle Flash-spill, Shockwave-spill og Java-spill på nettstedet er gratis å spille.

Image
Image

Humbug

Humbug er et gratis teksteventyrspill du kan laste ned. Det var opprinnelig et shareware-spill som krevde at du skulle registrere deg for å få kart og elektroniske tips. Men det er nå tilgjengelig gratis i det offentlige området, og leveres komplett med kartene og hintene. Det er også en fullstendig trinnløs løsning tilgjengelig på nettstedet, samt to andre teksteventyrspill og en Tetris-klone, kalt Blox.

Image
Image

Memoir Text Adventure

Funny-Games.biz tilbyr et teksteventyrspill, kalt Memoir Text Adventure, som er en simulering av livet. Målet med spillet er å nå alder 130. Under spillet har du forhold til virtuelle mennesker, ansetter en kul jobb, etc. Ta beslutninger om retningen ditt virtuelle liv vil ta ved å klikke på fargede knapper med musen.

Image
Image

The Hitchhiker's Guide til Galaxy Remake

Har du håndkleet ditt? Hvis ikke, får du bedre en. Du kan nå spille en nyinnspilling av den originale Hitchhiker's Guide til Galaxy text eventyrspillet fra 1984, utgitt av Infocom, programmert av Steve Meretzky, og plottet av Douglas Adams selv. Denne versjonen av spillet er et pek-og-klikk-spill, men interaktivitetsnivået er høyt og det er to vanskelighetsgrader.

Det finnes også to forskjellige versjoner du kan spille på BBCs nettsted: Utgave 1 og Utgave 2.
Det finnes også to forskjellige versjoner du kan spille på BBCs nettsted: Utgave 1 og Utgave 2.
Image
Image

Det interaktive fiksjonsarkivet

Arkivet Interactive Fiction (IF) er hjem for IF-spill, utviklingsverktøy, spillløsninger og programmeringseksempler bidratt av det interaktive fiksjonssamfunnet. Du kan også få tilgang til Usenet-nyhetsgruppene rec.arts.int-fiction og rec.games.int-fiction fra dette nettstedet.

Image
Image

iFiction

iFiction tilbyr teksteventyrspill du kan spille online. Selve nettstedet er satt opp i teksteventyrstilen. Klikk "Spill" for å få tilgang til de tilgjengelige spillene og "avisen" for mer informasjon.

Image
Image

Hjemsøkt hus

Haunted House er et interaktivt fiksjonsspill skrevet for TRS-80. Dette nettstedet lar deg laste ned TRS-80 emulatorer til PC og Mac og Haunted House TRS-80 spill ROM. De gir også instruksjoner for å spille spillet og en spillløsning.

Image
Image

The "Explore" Adventure Games

"Explore" Adventure Games nettstedet tilbyr en serie med tekst-eventyrspill du kan spille online. Når du starter "Utforsk" -spillet, må du velge et eventyr. Cave, Mine og Castle er originale spill skrevet i "Explore Adventure Language" av personen som kjører nettstedet.Haunt er en klone av Haunted House-spillene skrevet for TRS-80, nevnt tidligere i denne artikkelen. Porky er et spill skrevet av noen andre som bruker det samme "Explore Adventure Language." Det er inspirert av filmen med samme navn og inneholder voksen innhold og språk.

Du kan også spille "Utforsk" på Android-telefoner.

The Colossal Cave Adventure Game Page

The Colossal Cave Adventure var det første eventyrspillet skrevet for en mainframe-datamaskin på 1970-tallet og utgitt i "Adventure" i 1977, et år før Scott Adams skrev sitt Eventyrspill for personlige datamaskiner. Spillet var basert på den virkelige Colossal Cave i Kentucky, men var også annerledes. Du blir en del av en pågående fantasyhistorie, som utforsker Colossal Cave.

Ulike versjoner er tilgjengelig for nedlasting, noen som krever spesielle tolker for å spille spillet.

Image
Image

CASA - The Classic Adventures Solution Archive

Classic Adventure Solutions Archive (CASA) -siden handler om gamle klassiske tekst-eventyrspill. Nettstedet dekker alle 8-biters og 16-biters formater, og alle spill fra de tidligste titlene til moderne, gjeldende interaktive fiksjon. Det er imidlertid vekt på eldre titler. Du kan finne informasjon om spill, løsninger, kart, tips, anmeldelser og andre nyttige tips.

CASA tilbyr IKKE spill for nedlasting, bortsett fra noen få der feilene ble løst.

Image
Image

Opprette Tekst Eventyr Spill

Følgende nettsteder inneholder programmer og verktøy som lar deg lage dine egne tekst-eventyrspill. Noen av nettstedene tilbyr også nedlastinger av spill som er opprettet med verktøyet de markedsfører.

Adventure Game Studio (AGS)

Adventure Game Studio (AGS) lar deg lage ditt eget tekst-eventyrspill gratis. AGS Editor er en Windows-basert IDE som lar deg importere grafikk, skrive spillskript og teste og feilsøke spillet ditt i ett program. Ditt spill er kompilert i en enkelt.exe-fil for enkel distribusjon.

AGS kjører på Windows 2000, XP, Vista og 7. Hvis du fortsatt kjører Windows 2000 eller XP, må du installere.NET Framework 2.0 (32-bit eller 64-bit), hvis du ikke allerede har det installert. Men folk trenger ikke. NET Framework for å kjøre spillene du skriver med AGS.

Spill opprettet med AGS er også tilgjengelig for gratis nedlasting på nettstedet.

Image
Image

Tekst Adventure Development System (TADS)

Text Adventure Development System (TADS) er et kraftig verktøy for å lage interaktive fiksjonsspill. Språket det bruker vil være kjent for alle som har programmert i C, C + + eller JavaScript. Den inneholder en fullverdig pakke med utviklingsverktøy, inkludert tekstredigering og feilsøkingsverktøy.

TADS lar deg legge til grafikk, animasjoner, lydeffekter, fancy tekstformatering, blant andre funksjoner, til spillene dine. Det er helt gratis å bruke og gratis å distribuere TADS tolk.

Image
Image

Oppdrag

Quest er et gratis, åpen kildeprogram som lar deg lage tekst-eventyrspill, som Zork eller The Hitchhiker's Guide til Galaxy, uten kunnskap om programmering. Du kan også lage spillbøker (som Velg dine egne eventyrbøker). Spill opprettet med Quest kan spilles i en nettleser, lastet ned til PCen, eller til og med omgjort til en iPhone eller Android-app. Du kan laste ned Quest gratis og installere den på din PC eller bruke den gratis i nettleseren din.

Quest er designet for å være enkel å bruke, men kraftig og inkluderer en full opplæring. Det lar deg enkelt legge til bilder, musikk og lydeffekter til spillet ditt. Du kan til og med legge til video fra YouTube eller Vimeo.

Spill opprettet i Quest kan være på engelsk, fransk, tysk, spansk eller hollandsk, eller du kan lage din egen oversettelse for et annet språk.

Du kan også laste ned spill som er opprettet med Quest.

Image
Image

Valg av spill

Valg av spill er et nettsted som produserer høy kvalitet, tekstbasert, multiple choice-spill. I tillegg til å produsere spill, gir de også det enkle skriptspråket, kalt ChoiceScript, de utviklet for å skrive tekstbaserte spill til andre for bruk i egne prosjekter. Spill som er opprettet ved hjelp av ChoiceScript, kan hostes på deres nettsted og er tilgjengelige for å spille online, i Google Chrome, og på iPhone, Android-enheter, Palm-enheter og Kindle-enheter. Merk at ikke alle spill er tilgjengelige i alle formater.

Hvis du vil lage ditt eget spill ved hjelp av ChoiceScript, gir de en introduksjonsveiledning for å bruke ChoiceScript-programmeringsspråket.

Image
Image

Få lampe: Teksteventyret Dokumentar

Nå som du har oppdaget hvor du kan spille klassiske og nye tekst-eventyrspill, kan du lære om historien til dem. Top Documentary Films vert for en dokumentar, kalt Get Lamp, som forteller historien om utviklingen av tekst, eller datamaskin, eventyrspill i ordene til de menneskene som skapte dem.

Image
Image

The Craft of Adventure - Fem artikler om design av eventyrspill

Vi har også funnet en samling av fem artikler om kunsten og håndverket av å designe et teksteventyrspill i et tekstfilformat og PDF-format.

Vi kan ikke liste alle nettsteder som inneholder klassisk og nytt teksteventyr og interaktive fiksjonsspill, men vi håper vi har gitt deg et godt utgangspunkt. Hvis du har funnet noen gode nettsteder for teksteventyr og interaktive fiksjonsspill, gi oss beskjed.

Anbefalt: