Slik hindrer barna dine fra å bruke tusenvis av dollar på kjøp i app

Innholdsfortegnelse:

Slik hindrer barna dine fra å bruke tusenvis av dollar på kjøp i app
Slik hindrer barna dine fra å bruke tusenvis av dollar på kjøp i app

Video: Slik hindrer barna dine fra å bruke tusenvis av dollar på kjøp i app

Video: Slik hindrer barna dine fra å bruke tusenvis av dollar på kjøp i app
Video: How to Check Your Firewall Settings - YouTube 2023, Desember
Anonim
Mer enn $ 5000. Det var hvor mye en manns barn løp på sitt kredittkort ved å spille "gratis" spill på iPad. Mange spill kan bli annonsert som gratis, men de prøver faktisk å presse dyre "kjøp i app".
Mer enn $ 5000. Det var hvor mye en manns barn løp på sitt kredittkort ved å spille "gratis" spill på iPad. Mange spill kan bli annonsert som gratis, men de prøver faktisk å presse dyre "kjøp i app".

Noen barn - spesielt yngre - kan ikke skjønne at alternativet "buy more stuff" i et gratis spill faktisk legger til kostnader på kredittkortet du har lagret på nettbrettet eller smarttelefonen.

Hva er en kjøp i app?

Operativsystemer med app butikker som iOS, Android og Windows Phone tillater programmer du har installert fra butikken for å bruke kjøp i apper. For eksempel kan du teoretisk installere en videobutikkapp, søke etter en video i appen, og deretter leie den. Appen kan bruke et kjøp i appen for å lade kredittkortet ditt for videoen, slik at du raskt kan betale uten å forlate appen. Dette er konseptet bak kjøp i app.

Mange spill skifter vekk fra betalte modeller, hvor du betaler et par dollar for å kjøpe spillet, til "freemium" -modeller, hvor spillet er tilgjengelig gratis, men krever eller oppfordrer betalinger for å fortsette å spille spillet. Dette kan være i form av å betale en dollar for noen få nivåer, men det er vanligvis noe mye verre og dyrere. Mange freemium spill har ekstremt kyniske forretningsmodeller og skyver spillere mot å bruke tiere eller til og med hundrevis av dollar på spillspill som kanskje ikke engang vare veldig lenge, noe som gjør disse "gratis" spillene dyrere enn mange betalte spill.

Noen freemium spill bruker innkjøp på ansvarlige måter, men noen - spesielt de som er målrettet mot barn - bruker svært uetiske forretningsmodeller. Trykk på Fish, et mobilspill som en gang ble utsatt av The Daily Show, er et virtuelt akvarium hvor fisk dør hvis du ikke matvarer dem. Men ikke bekymre deg - hvis din elskede virtuelle fisk dør, kan du gjenopplive dem på bekostning av ekte penger. Det er ikke vanskelig å se hvorfor spill med innkjøps kjøp beregnet for barn kan være ekstremt uetisk.

Image
Image

iPhone og iPad

Apples iOS lar deg aktivere begrensninger for kjøp i apper. Du kan opprette et passord som du trenger når noen prøver å utføre et kjøp i appen.

 • Åpne Innstillinger-appen og trykk kategorien Generelt.
 • Trykk på Begrensninger på skjermbildet Generelt.
 • Aktiver begrensninger og opprett et passord. Velg en som bare deg, og ikke barna dine, vil vite.
 • Rull ned til Tillat innhold, og sett inn kjøp i app til Av. Enheten vil be om passordet ditt hver gang et kjøp i app er forsøkt.
 • Sett krev passord til umiddelbart. Dette sikrer at du blir bedt om å bekrefte hvert kjøp i appen. Standardinnstillingen for 15 minutter gjør at kjøp av apper kan utføres uten et passord i løpet av 15 minutter etter at du har angitt passordet ditt.
Image
Image

Android

Googles Play-butikk lar deg opprette en PIN-kode, som du må angi hver gang du kjøper en app fra butikken eller bruker kjøp i appen.

 • Åpne Google Play-butikkappen.
 • Trykk på menyknappen og velg Innstillinger.
 • Under Brukerkontroller klikker du på Angi eller endre PIN og oppretter en PIN-kode. Velg en som barna dine ikke vil vite eller kunne gjette.
 • Kontroller alternativet Bruk PIN for kjøp.
Image
Image

Kindle Fire

Amazon Appstore på Kindle Fire lar deg begrense kjøp i app og deaktivere dem helt.

 • Åpne Store-appen, trykk på menyknappen og klikk på Innstillinger.
 • Trykk på foreldrekontroll.
 • Klikk på avmerkingsboksen Aktiver foreldrekontroll. Du må nå skrive inn ditt Amazon.com-passord hver gang du foretar et kjøp. Du kan også trykke på Bruk PIN-kode for å opprette en PIN-kode for kjøp.

Du kan også trykke på In-App Purchasing på innstillingsskjermbildet og deaktivere In-App Purchases helt. Men de kan også bli aktivert herfra hvis du ikke aktiverer foreldrekontroll.

Image
Image

Det er viktig å begrense kjøp av apper, hvis du har små barn som bruker enheten. Det slår absolutt å måtte forklare historien din til lokal avis i håp om at du kan presse Apple til å reversere tusenvis av dollar i kredittkortavgifter.

Anbefalt: