Administrer prosessorbruk for optimal strømstyring i Windows

Innholdsfortegnelse:

Administrer prosessorbruk for optimal strømstyring i Windows
Administrer prosessorbruk for optimal strømstyring i Windows

Video: Administrer prosessorbruk for optimal strømstyring i Windows

Video: Administrer prosessorbruk for optimal strømstyring i Windows
Video: Privacy, Security, Society - Computer Science for Business Leaders 2016 - YouTube 2023, November
Anonim

Mange av dere har kanskje lagt merke til at din Windows-bærbar PC blir varm når du bruker den til å utføre ressursintensive oppgaver. Også spillere kan ha lagt merke til dette. Dette skyldes at prosessoren i de fleste tilfeller i slike tilfeller kjører med maksimal effektivitet, dvs. 100%. Resultatet er at så omfattende, intensiv bruk kan forårsake slitasje på prosessoren din, og dermed redusere levetiden sin.

Fra og med Windows 7 har Microsoft oppdatert støtte for ACPI-prosessorens strømstyringsfunksjoner (PPM), inkludert støtte for prosessor ytelsestilstand og prosessor i hvilemodus på multiprosessorsystemer.

For å redusere overopphetingen og forlenge batterilevetiden, kan du kontrollere tilstanden til prosessoren din ved å kontrollere maksimal bruk. Men du må kanskje kompromittere litt på ytelse.

Prosessor Power Management

Mens i de fleste tilfeller er det best å forlate alternativene på Processor Power Management til standardverdiene, for de fleste Windows-brukere, kan noen av dere kanskje tilpasse dem litt.

For å gjøre dette, åpne Kontrollpanel> Strømalternativer> Avanserte innstillinger.
For å gjøre dette, åpne Kontrollpanel> Strømalternativer> Avanserte innstillinger.

Her under Processor Power Management, vil du se tre innstillinger: Minimum prosessorstatus, Maksimal prosessorstat og Systemkjølepolitikk.

Minimumprosessorstatus og Maksimal prosessorstatusinnstillinger kan brukes til å låse systemprosessorene i en bestemt prosessorens gassstatus. Standardverdiene varierer fra 5% (minimum) til 100% (minimum eller maksimum) avhengig av strømalternativet som brukes.

Minimum prosessor tilstand

Det spesifiserer minimumsprosessorens ytelsesstatus. Ytelsen er spesifisert som en prosentandel av maksimal prosessorfrekvens. Du kan beholde en verdi mellom 5% og 100% avhengig av strømalternativet du bruker.

Maksimal prosessor tilstand

Det angir maksimal prosessor ytelsestilstand. Ytelsen er spesifisert som en prosentandel av maksimal prosessorfrekvens. Hvis du finner ut at den bærbare datamaskinen er overopphetet, vil du kanskje vurdere å sette sin maksimale verdi til 90%.

Systemkjølepolitikk

Denne policyinnstillingen konfigurerer hvordan Windows reagerer på høye termiske forhold på systemer som støtter aktive kjølefunksjoner, for eksempel fans. Du har to alternativer. Aktiv og passiv.

  1. Aktiv: Det øker viftehastigheten før du senker prosessoren. Systemet aktiverer aktive kjølefunksjoner som fans før det reduserer prosessorens ytelse.
  2. Passiv: Det senker prosessoren før du øker viftehastigheten. Systemet reduserer prosessorens ytelse før det aktiverer aktive kjølefunksjoner som fans.

Hvis du ønsker å lære mer om Processor Power Management, kan du laste ned dette tekniske dokumentet fra Microsoft. Dette papiret inneholder detaljer om støtten i Windows 7 og Windows Server 2008 R2, beskriver hvordan PPM fungerer sammen med Windows 7 og Windows Server 2008 R2 kraftpolicy butikk og gir retningslinjer for fastvareutviklere og systemdesignere.

Les neste: Sjekk hvor mye strøm datamaskinen din trenger.

Anbefalt: