Handlingssenter åpnes ikke i Windows 10

Innholdsfortegnelse:

Handlingssenter åpnes ikke i Windows 10
Handlingssenter åpnes ikke i Windows 10

Video: Handlingssenter åpnes ikke i Windows 10

Video: Handlingssenter åpnes ikke i Windows 10
Video: How to enable cortana in windows 10 || how to use cortana || fun with cortana #2021 #cortana #new - YouTube 2023, September
Anonim

Handlingssenter er en funksjon av Windows 10 som gir deg sanntidsvarsler om apper og innstillinger på enheten. Hvis du vil bruke Windows 10 Action Center, kan du bare klikke på ikonet som er oppgitt nederst til høyre på oppgavelinjen. Alternativt kan du bruke hurtigtastvegen Win + A for å åpne Windows Action Center-panelet. Funksjonen gir deg muligheten til å fjerne meldinger og til og med si hva slags melding du vil motta. Du kan da bestemme hvilke meldinger som krever oppmerksomhet og videre undersøkelse av deg og hvilke som skal avvises.

Handlingssenteret åpnes ikke

Men noen ganger kan du oppleve ansikt til ansikt med en situasjon der handlingssenteret ditt kanskje har sluttet å fungere. Nå må du lure på hva disse situasjonene kan være. Følgende vil hjelpe deg med å avgjøre om Action Center fungerer som det skal, eller ikke:

  1. Hvis du flytter markøren på Action Center-ikonet på oppgavelinjen, viser den nye varsler, men ved å klikke på det samme, kan ingen meldinger bli funnet.
  2. Hvis Handlingssenteret fortsetter å vise de samme varslene selv etter at de er slettet.
  3. Hvis Handlingssenteret ikke åpnes når du klikker på ikonet på oppgavelinjen.

Hvis du støter på noen av disse tre problemene, er det et tegn på at du må fikse handlingssenteret til enheten din. Det første trinnet bør starte systemet på nytt og sjekke om det fungerer. Hvis ikke, her er noen enkle trinn du kan prøve å løse problemet. Før du begynner, opprett et systemgjenopprettingspunkt først, og kontroller at Windows 10-operativsystemet er oppdatert.

1: Start File Explorer

Start File Explorer-prosessen på nytt og se om den hjelper. For å gjøre dette, åpne Oppgavebehandling og bruk kontekstmenyen.

Bare å gjøre dette har hjulpet noen.
Bare å gjøre dette har hjulpet noen.

2: Omregistrer Action Center ved hjelp av PowerShell-kommandoen

Åpne en forhøyet PowerShell-prompt, skriv inn følgende kommando og trykk Enter-tasten:
Åpne en forhøyet PowerShell-prompt, skriv inn følgende kommando og trykk Enter-tasten:

Get-AppxPackage | % { Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register '$($_.InstallLocation)AppxManifest.xml' -verbose }

Når prosessen er fullført, start datamaskinen på nytt og sjekk.

3: Gi nytt navn til Usrclass.dat-filen

Image
Image

Et innlegg på Microsoft Answers anbefaler at du sletter Usrclass.dat-filen. For å gjøre dette, trykk på Win + R. De Løpe dialogboksen åpnes. Kopier-lim inn followin i den boksen og klikk på OK:

%localappdata%MicrosoftWindows

Rull ned og se etter UsrClass.dat fil. Gi nytt navn til filen som UsrClassold.dat.

Endre navn på filen, etterfulgt av en systemstart, bør kurere problemet. Se dette innlegget hvis du får en advarsel Handlingen kan ikke fullføres fordi filen er åpen i System.

4: Utfør Clean Boot

Boot i Clean Boot State og se om dette problemet vedvarer. Hvis det gjør det, kan det hende du må identifisere hvilken prosess som forstyrrer den jevne funksjonen.

Beste ønsker!

Anbefalt: