Kan ikke aktivere Windows 10. Produktnøkkel blokkert.

Innholdsfortegnelse:

Kan ikke aktivere Windows 10. Produktnøkkel blokkert.
Kan ikke aktivere Windows 10. Produktnøkkel blokkert.

Video: Kan ikke aktivere Windows 10. Produktnøkkel blokkert.

Video: Kan ikke aktivere Windows 10. Produktnøkkel blokkert.
Video: How to Rescue Data when Windows will not Boot - YouTube 2023, November
Anonim

Hvis du prøver å aktivere Windows 10, får du en feilmelding som Windows 10 kunne ikke aktiveres, så kan dette innlegget hjelpe deg. Kanskje du oppgraderte til Windows 10, eller kanskje du gjorde en ren installasjon av Windows 10 - eller kanskje Windows 10-blokkene produktnøkkelen, selv etter å ha oppgradert først og deretter installert.

Windows 10 produktnøkkel fungerer ikke

Måten å gå om dette er Oppgrader Windows 7 eller Windows 8.1 til Windows 10. Kontroller at den er aktivert, og hvis du ønsker det, må du installere Windows 10 på samme enhet. Hvis du rengjør installert Windows 10 direkte og deretter brukte den tidligere nøkkelen, vil den ikke fungere.

Image
Image

Kan ikke aktivere Windows 10

Hvis du oppgraderte til Windows 10 gratis fra Windows 7 SP1 eller Windows 8.1 Update, og endte opp med en ikke-aktivert Windows 10, kan du prøve dette:

Åpne innstillinger-appen> Oppdater og sikkerhet> Aktivering. Velg Gå til butikk, og kontroller om en gyldig lisens er tilgjengelig for enheten din. Hvis en lisens ikke er tilgjengelig, må du kjøpe Windows fra butikken. Dette innlegget viser deg hvordan du kontrollerer aktiveringsstatusen for Windows 10, aktiverer den eller endrer produktnøkkelen.

Hvis nøkkelen din ikke aksepteres og aktiveringen mislykkes, kan du i slike tilfeller få feilmeldinger som:

The activation server determined the specified key is blocked

Windows can’t activate right now. Try again later

We couldn’t activate Windows

Windows Activation failed

Windows Aktivering mislykkes

Hvis du har forsøkt å aktivere din kopi av Windows over Internett, og mislyktes, med kanskje en av følgende feilkoder, som med feilkode 0x8004FE33, 0x80004005, 0x8004FE33, kan det hende du vil følge denne Windows Activation mislykkes i opplæringen.

Microsoft har også beskrevet noen få scenarier. Se hvilken som gjelder for deg og følg de foreslåtte forslagene.

Feil 0xC004F061 - Du oppgraderte til Windows 10, men hadde ikke en tidligere versjon eller den riktige utgaven av Windows installert

Hvis du ser feil 0xC004F061 når du prøver å aktivere Windows 10:

Du bruker en produktnøkkel til å oppgradere til Windows 10, men en tidligere versjon av Windows ble ikke installert på PCen. For å oppdatere, må du ha Windows 8 eller Windows 7 allerede på PCen.

Hvis du har formatert eller erstattet harddisken, kan du ikke bruke en produktnøkkel til å oppdatere til Windows 10. Du må installere den forrige versjonen av Windows, og deretter installere Windows 10 på nytt.

Feil 0xC004C008 - En kopi av Windows kan ha blitt installert på flere PCer

Hvis du har en kopi av Windows og installert den på mer enn én PC, kan det hende at aktivering ikke fungerer fordi produktnøkkelen allerede er brukt på en annen PC, eller den brukes på flere PCer enn det som tillates av Microsoft-lisensvilkårene.

Hvis produktnøkkelen din brukes på flere PCer enn det som tillates for Microsoft-programvarelisensvilkår, må du kjøpe en ny produktnøkkel eller en kopi av Windows for hver av PCene for å aktivere dem.

En annen versjon av Windows eller produktnøkkelen kan ha blitt brukt som en del av en reparasjon

Hvis du tok PCen din til en verksted eller til noen som bygger og reparerer PCer, er det mulig at en annen versjon av Windows ble installert for å fullføre en reparasjon. Eller hvis en annen produktnøkkel ble brukt til PCen under reparasjonen, kan denne nøkkelen bli blokkert hvis den ble brukt på flere PCer enn det som tillates av Microsoft-lisensvilkårene.

Hvis Windows ble aktivert før PCen ble reparert eller gjenoppbygd, kan det hende at problemet ved å skrive inn produktnøkkelen som fulgte med PCen eller den originale kopien av Windows, løser problemet. Du kan også prøve å installere den originale versjonen av Windows på nytt.

Maskinvareendringer

Hvis du gjorde betydelige maskinvareendringer på PCen, for eksempel å bytte hovedkort, blir ikke Windows aktivert på PCen.

Forfalsket programvare

Hvis du har en forfalsket kopi av Windows som ikke ble publisert og lisensiert av Microsoft, vil aktivering ikke fungere fordi Microsoft ikke vil kunne opprette en kamp mellom PC-maskinens maskinvareprofil og produktnøkkelen på 25 tegn. Finn ut om din kopi av Windows er forfalsket.

Brukt PC

Hvis du kjøpte en brukt PC med Windows som allerede er installert på den, er det mulig at produktnøkkelen blir brukt på flere PCer enn lisensvilkårene for Microsoft-programvare tillater.

Windows 10 produktnøkkel blokkert

Hvis Windows 10 blokkerer produktnøkkelen, selv etter at du har oppgradert først og deretter installert, har vi noen forslag til å gjøre:
Hvis Windows 10 blokkerer produktnøkkelen, selv etter at du har oppgradert først og deretter installert, har vi noen forslag til å gjøre:
  1. Avinstaller produktnøkkelen. Skriv deretter inn produktnøkkelen på nytt og prøv igjen. Bruk en annen tast og se.
  2. Oppbygg Tokens.dat-filen. Tokens.dat-filen i Windows-operativsystemet er en digitalt signert fil, som lagrer de fleste av Windows-aktiveringsfilene. Noen ganger kan filen Tokens.dat bli skadet som følge av hvilken Windows Activation kanskje ikke finner sted med hell.
  3. Åpne en forhøyet CMD og løp Dism / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth å reparere systembildet. Prøv deretter igjen.
  4. Aktiver Windows 10 via telefon.

Jeg håper noe her hjelper deg.

Denne listen over aktiveringsfeil for Windows 10 og oppgraderings- og installeringsfeil for Windows 10 kan hjelpe deg med å feilsøke problemet ytterligere. Prøv Feilsøkingsprogrammet for Windows 10 Aktivering og se om det hjelper deg. Avanserte brukere vil kanskje se hvordan du feilsøker Windows Activation states. Se dette innlegget hvis du mottar Den oppgitte produktnøkkelen stemmer ikke overens med noen av Windows-bildene som er tilgjengelige for installasjonsmeldingen under installasjonen.

Hvis ingenting hjelper, kan det være lurt å bruke den innebygde kontaktstøtten-appen for å kontakte Microsoft Support.

Les nå om aktiveringsmetoder for digitalrettighet og produktnøkkel i Windows 10.

Anbefalt: