Korrupte filer: Forklaring, Forebygging og gjenoppretting i Windows

Innholdsfortegnelse:

Korrupte filer: Forklaring, Forebygging og gjenoppretting i Windows
Korrupte filer: Forklaring, Forebygging og gjenoppretting i Windows

Video: Korrupte filer: Forklaring, Forebygging og gjenoppretting i Windows

Video: Korrupte filer: Forklaring, Forebygging og gjenoppretting i Windows
Video: Experience PACMAN-RTX like never before: Mind-blowing graphics and gameplay! ☺🎮📱 - YouTube 2023, Oktober
Anonim

Mange ganger når du arbeider med filer i våre datamaskiner, mens du får tilgang til noen filer, kan vi få en feilmelding som sier Filen du prøver å få tilgang til, er skadet ’.

Dette kan skje på grunn av flere grunner for eksempel, at filen kanskje ikke kopieres riktig, eller at filparametrene ikke er riktig nok. Enhver type filer kan bli ødelagt som musikkfiler, dokumenter, systemfiler etc.

Så, la oss diskutere hva ødelagte filer er, hva gjør dem skadet og hva du kan gjøre for å hindre at filene dine blir skadet. Her er løsningene på alle disse problemene:

Hva er ødelagte filer

Korrupte filer er filer som ikke lenger fungerer som de skal. Disse kan variere fra filer du bruker regelmessig (for eksempel bilder du har importert fra et digitalkamera) til system eller programfiler som fungerer bak kulissene.

Image
Image

Hva skal du gjøre hvis du støter på en ødelagt fil?

De fleste ødelagte filene kan ikke repareres, og du bør slette eller erstatte dem. Du kan imidlertid av og til bruke et program for å reparere en ødelagt fil (eller i det minste redde noen av dataene i filen). Noen programmer av denne typen er tilgjengelige på nettet.

Hvis filen er en system- eller programfil, kan du sjekke harddisken din for feil. Hvis det rapporteres om dårlige filer, kan Windows kanskje reparere dem.

Hva om du ikke kan fikse en ødelagt fil?

Slett filen enten, eller hvis du tidligere har sikkerhetskopiert datamaskinens harddisk, prøv å hente en eldre versjon av filen for å erstatte den ødelagte versjonen. Hvis den ødelagte filen er et viktig system eller en programfil, må du kanskje installere programmet som den ødelagte filen er knyttet til.

Hvordan forhindrer jeg at filer blir skadet?

Det er sjelden at en fil blir skadet. Vanligvis skjer det når noe går galt mens filen blir lagret. For eksempel kan programmet som lagrer filen, slutte å virke, eller datamaskinen din kan miste strøm akkurat som filen blir lagret.

Du kan redusere sjansene for at en fil blir skadet ved å beskytte datamaskinens strøm med en surge suppressor eller med en avbruddsfri strømforsyning (UPS). Sørg også alltid for at du slår av datamaskinen din riktig. Unngå å trykke og hold nede på strømknappen fordi det vanligvis tvinger Windows til å stenge brat.

Bruk riktig sikkerhetsprogramvare på datamaskinen din, for eksempel Antivirus, Anti Spyware etc. for å beskytte viktige filer fra virus og andre trusler fordi virus og trojaner er en annen viktig kilde til filkorrupsjon på en PC.

Hentet fra Microsoft

Anbefalt: