Hva er Miracast og hvorfor skal jeg bry deg?

Innholdsfortegnelse:

Hva er Miracast og hvorfor skal jeg bry deg?
Hva er Miracast og hvorfor skal jeg bry deg?

Video: Hva er Miracast og hvorfor skal jeg bry deg?

Video: Hva er Miracast og hvorfor skal jeg bry deg?
Video: Day 2: Troubleshooting Windows Applications. Types of Applications and Processes. - YouTube 2023, Desember
Anonim
Miracast er en trådløs displaystandard som er utformet for å speilre en smarttelefon, en nettbrett eller en PC-skjerm til en fjernsyn uten å kreve noen fysiske HDMI-kabler. Det blir stadig mer utbredt med hver dag som går.
Miracast er en trådløs displaystandard som er utformet for å speilre en smarttelefon, en nettbrett eller en PC-skjerm til en fjernsyn uten å kreve noen fysiske HDMI-kabler. Det blir stadig mer utbredt med hver dag som går.

Roku 3 og Roku Streaming Stick har nylig fått støtte til Miracast. Amazonas Fire TV og Fire TV-stasjon gjør også Miracast. Microsoft selger selv to Miracast dongles av seg selv, av en eller annen grunn.

Miracast er som en trådløs HDMI-kabel

Miracast er en standard som håper å en dag forby behovet for HDMI-kabler. I stedet for å koble din bærbare datamaskin, smarttelefon eller nettbrett til en TV som deg med en HDMI-kabel, gir Miracast en trådløs standard som gjør at enheter kan oppdage hverandre, koble til hverandre og speil innholdet på skjermen trådløst.

I motsetning til protokoller som Apples AirPlay (på Apple TV) og Googles Chromecast (på Chromecast og Android TV-enheter), er Miracast designet for å være en plattform standard. Sjekk ut vår sammenligning av AirPlay, Miracast, WiDi, Chromecast og DLNA for å forstå forskjellene mellom alle disse forskjellige protokollene.

Miracast fungerer utelukkende som en "skjermspeil" -protokoll. Så hvis du vil starte en Netflix-video på telefonen og spille den via Miracast, må du forlate telefonens skjerm hele tiden. Alt på telefonens skjerm ville bli speilet på TVen.

Fordi det handler om skjermspeil og ikke har "smarts" som du ser i protokoller som AirPlay og Chromecast, som kan overføre streaming til en annen enhet og vise et annet grensesnitt på en enhets skjerm, kan Miracast best tenkes som en trådløs HDMI-kabel.

Image
Image

Hvilke operativsystemer og enheter støtter Miracast

Datamaskiner som kjører Windows 8.1 og telefoner som kjører Windows Phone 8.1, kan strømme til Miracast-enheter. Android-telefoner og -brett som kjører Android 4.2 eller nyere, kan også streame til Miracast-enheter. Amazon's Fire OS er bygget på toppen av Android, så det støtter også Miracast.

Linux-PCer krever en slags ikke-støttet hack for å gjøre dette, Chromebooks har ikke native Miracast-støtte, og Apples Macs og iOS-enheter støtter AIrPlay og ikke denne åpne standarden. Det er i utgangspunktet bare Windows og Android, for nå.

Som vi nevnte ovenfor, er Roku 3 og Roku Streaming Stick nå Miracast-kompatible. Microsoft selger to av sine egne Miracast-mottakere, kalt Microsoft Screen Sharing for Lumia-telefoner (HD-10) og Microsoft Wireless Display Adapter. Amazon's Fire TV har Miracast integrert, og også deres nye Fire TV Stick - en $ 39-enhet med Miracast-støtte innebygd. Det finnes også mange andre dedikerte Miracast-mottakere du kan kjøpe.

I teorien bør Miracast bli stadig mer utbredt, selv integrert i TV-er selv, slik at du enkelt kan streame trådløst til dem.

Image
Image

Miracast Problem 1: Det er bare skjermspegling

Miracast er en god ide i teorien. Det bør være åpen standard for trådløs visning av streaming som alle produsenter kan implementere, slik at enhetene bare kan jobbe med hverandre. Det ville være flott å kunne gå inn på hotellrommet og enkelt speile enhetens skjerm på sin TV, eller gå inn på et kontor og koble trådløst til en TV, slik at du kan gi en presentasjon uten å koble med kabler. Miracast lover å forby HDMI-kabelen.

I praksis, selv om Miracast jobbet perfekt, ville kjernedesignet fortsatt være et problem. Banishing HDMI-kabelen er fin, men Miracast har ikke det "smarts" konkurrerende protokolltilbudet. Både Apples AirPlay og Googles Chromecast kan speile på enhetsskjermbildet - ja, en Chromecast kan til og med speile Windows-skrivebordet og alle dine kjørende applikasjoner. Men de kan også være smartere.

For eksempel kan du åpne Netflix-appen på telefonen din, finne en film du vil se, og trykk på Chromecast-knappen. Telefonen din vil da fortelle Chromecast å spille av videoen, og CHromecast vil koble til nettet og streame den direkte. Du kan da sette telefonen ned og det vil gå i dvale. Med Miracast, må telefonens skjerm bli slått på og streaming av videoen for hele lengden på Netflix-filmen, drenering av batteriet.

Disse protokollene tillater deg også å vise noe annerledes på enhetens skjerm og på TVen din. Så du kan se en Netflix-video og se kun avspillingskontrollene på telefonen, slik at de ikke kommer i veien på TVen. Eller du kan spille et videospill og se kun spillverdenen på skjermen, med et eget sett med kontroller på telefonen. Med Miracast kan du ikke ha separate kontroller på telefonen din - TVen spegler bare alt på telefonens display.

Miracast kan være en god løsning for å erstatte HDMI-kabler med en trådløs protokoll, men det er ubeleilig for mange av de tingene folk bruker Chromecast og AirPlay for i stuen.

Image
Image

Miracast Problem 2: Det er upålitelig og fungerer ofte ikke

Men her er det største problemet med Miracast. Det er en åpen standard, og Miracast-sertifiserte enheter skal kommunisere like bra med andre Miracast-sertifiserte enheter. Men de gjør det ofte ikke.Hvis du ser på hjelpesider for enheter som Roku 3, ser du ofte en liste over enheter som er testet for å jobbe med mottakeren. Dette burde ikke være nødvendig hvis det var en skikkelig standard - du trenger ikke å sjekke om din modell av telefon eller laptop er kompatibel med Wi-Fi-ruteren din.

Gang på gang har både koordinert tester og folk som prøver å bruke Miracast i den virkelige verden, slitt for å få det til å fungere. Vi prøvde å få Miracast til å jobbe på en Roku 3 etter at den nye Screen Sharing-funksjonen var mulig, og det var ikke mulig å begge, med en Nexus 4-kjøring Android 4.4.4 og en Surface Pro 2 som kjører Windows 8.1. Begge er offisielt godkjente enheter som Roku sier, vil fungere, men de holder alle på en "Kobling" -melding før tiden utløses uten noen nyttige statusmeldinger.

Dette bør ikke skyldes et problem med vårt Wi-Fi-nettverk, da Miracast skal bruke Wi-Fi Direct. Dette betyr at Miracast-enheter kan til og med fungere der ingen Wi-Fi-nettverk er til stede - enhetene koble direkte til hverandre, omgå standard Wi-Fi-nettverk og trådløs ruteren.

Image
Image

MIracast er fint i teorien, men det er også bare en trådløs HDMI-kabel. I mange situasjoner er du ofte bedre til å plugge inn en HDMI-kabel enn å håndtere de potensielle tilkoblingsproblemer og streaming-feil.

En ny generasjon av Miracast-mottakere og Miracast-kompatible operativsystemer kan potensielt løse disse problemene og gjøre MIracast til en standard som fungerer bra. Vi kan bare håpe det vil skje.

Anbefalt: