Bruk skjult PowerCfg-verktøyet til å optimalisere batterilevetiden på Windows

Innholdsfortegnelse:

Bruk skjult PowerCfg-verktøyet til å optimalisere batterilevetiden på Windows
Bruk skjult PowerCfg-verktøyet til å optimalisere batterilevetiden på Windows

Video: Bruk skjult PowerCfg-verktøyet til å optimalisere batterilevetiden på Windows

Video: Bruk skjult PowerCfg-verktøyet til å optimalisere batterilevetiden på Windows
Video: How to Flash Any MTK Android using Smartphone Flash Tool - YouTube 2023, September
Anonim
PowerCfg-kommandoen er et skjult verktøy på Windows. Utover bare justering av strømstyringsinnstillinger kan det generere noen sofistikerte HTML-rapporter på Windows 7, 8 og 10.
PowerCfg-kommandoen er et skjult verktøy på Windows. Utover bare justering av strømstyringsinnstillinger kan det generere noen sofistikerte HTML-rapporter på Windows 7, 8 og 10.

Hvis du vil bruke dette verktøyet, åpner du et administratorkommandopromptvindu. I Windows 8, 8.1 eller 10 høyreklikker du nederst til venstre på skjermen eller trykker Windows-tast + X og velger Kommandoprompt (Admin). I Windows 7, finn snarveien Kommandoprompt i Start-menyen, høyreklikk den og velg Kjør som administrator.

Se datamaskinens sovestater

Du kan bruke PowerCfg for å se hvilemodus og hvilemodusene datamaskinen din støtter:

powercfg /a

Moderne Windows 8.1-enheter støtter noen ganger noe som heter Connected Standby. I det minste ble det kjent som Connected Standby i Windows 8 og Windows RT 8, men det ble teknisk erstattet av noe som heter InstantGo i Windows 8.1. Det kalles fortsatt "Standby (Connected)" i powercfg-listen og andre steder i Windows-operativsystemet. Microsofts egen dokumentasjon samler også sammen Connected Standby og InstantGo, og refererer til dem om hverandre.

Hvis du ser at datamaskinen støtter "Standby (Connected)", må du sørge for at du kjører en søvnstudierapport med kommandoen nedenfor.

Image
Image

Kontrollenheter og tidtakere som kan vekke datamaskinen

Datamaskinen våkner ikke bare når du trykker på strømknappen. Det kan også våkne når en bestemt enhet forteller det til - for eksempel når du flytter en USB-mus. Eller det kan våkne på grunn av "wake timers" -programmer.

Hvis du har problemer med datamaskinen automatisk, når du ikke vil det, kan du spørre powercfg-kommandoen som sist forårsaket at datamaskinen din våkner. Du kan også se en liste over enheter med tillatelse til å våkne opp datamaskinen, og kontrollere om noen programmer har satt wake timers som vil tvinge datamaskinen til å våkne opp senere. Du kan da kontrollere om disse enhetene og vekker tidtakere faktisk kan våkne datamaskinen.

Image
Image

Generer en energirapport

PowerCfg-kommandoen vil observere datamaskinens oppførsel i seksti sekunder, og deretter generere en HTML-rapport med informasjon om hvor effektiv din nåværende systemstatus er. Spor ned disse problemene, og du kan se nøyaktig hva som drenerer batteristrømmen mer enn nødvendig. Grav inn i dem, og du kan potensielt utvide batterilevetiden til bærbar PC.

Følgende kommando vil generere en energirapport:

powercfg /energy

Image
Image

Generer en batterirapport - Windows 8+

Hvis du er nysgjerrig på batteriets nåværende brukstilstand, trenger du ikke et tredjepartsverktøy. Du kan generere en batterirapport ved hjelp av PowerCfg-kommandoen. Dette inkluderer informasjon om batteriets faktiske kapasitet og hvordan kapasiteten og batterilevetiden er redusert over tid.

Følgende kommando vil generere en batterihelserapport:

powercfg /batteryreport

Image
Image

Generer en tilkoblet ventemodus søvnstudie - Windows 8.1+

På enheter som støtter det Microsoft kaller InstantGo og Windows, kalles Tilkoblet ventemodus, programmer og enheter på datamaskinen din får lov til å våkne datamaskinen regelmessig for at den skal utføre oppgaver. Dette er mye som på en smarttelefon - mens telefonens skjerm er slått av, kan den regelmessig våkne opp for å utføre oppgaver og forbli koblet til nettverket.

PowerCfg lar deg utføre en "søvnstudie", som vil vise deg nøyaktig hvilke applikasjoner og enhetsdrivere på datamaskinen du våkner opp din datamaskin mest i tilkoblet ventemodus. Du kan da prøve å forhindre at disse programmene løper og se hvilke enheter som er de "verste lovbryterne".

For å gjøre dette, kjør følgende kommando. Dette fungerer bare hvis datamaskinen din faktisk støtter tilkoblet ventemodus:

powercfg /sleepstudy

Det er mer til PowerCfg-kommandoen enn dette. Dette er for eksempel kommandoen du vil bruke til å deaktivere dvalemodus og slette hiberfil.sys-filen, hvis nødvendig. Du kan se en lang liste over alternativer i dette verktøyet på Microsofts PowerCfg-kommandoside, selv om det er ufullstendig. Det inkluderer ikke alternativene for / batterireport eller / søvnstudie, for eksempel.

Anbefalt: