11 tips og triks for Microsoft Edge på Windows 10

Innholdsfortegnelse:

11 tips og triks for Microsoft Edge på Windows 10
11 tips og triks for Microsoft Edge på Windows 10

Video: 11 tips og triks for Microsoft Edge på Windows 10

Video: 11 tips og triks for Microsoft Edge på Windows 10
Video: (NR) Hvordan låse opp iPhone er deaktivert - låse opp iPhone - hvordan gjenopprette iphone - YouTube 2023, Desember
Anonim
Windows 10 inkluderer Microsoft Edge, som erstatter Internet Explorer som standard nettleser. Edge-grensesnittet er omskrevet fra bunnen av, og det kaster Internet Explorers gamle grensesnitt og alt som roter.
Windows 10 inkluderer Microsoft Edge, som erstatter Internet Explorer som standard nettleser. Edge-grensesnittet er omskrevet fra bunnen av, og det kaster Internet Explorers gamle grensesnitt og alt som roter.

Forvent mer fra Edge i fremtiden, da Microsoft fortsetter å legge til funksjoner i den nye nettleseren. Spesielt vil nettleserutvidelser ankomme til et tidspunkt, noe som gjør Edge mer konkurransedyktig med Chrome og Firefox.

Cortana Integrasjon

Microsoft Edge inkluderer Cortana-integrasjon, som bare fungerer hvis du har aktivert Cortana hele systemet. Pass på at du klikker på søkefeltet Cortana på Windows-oppgavelinjen først og oppgi navnet ditt for å angi Cortana. Du kan også sjekke om denne funksjonen er aktivert ved å klikke eller trykke på menyknappen i Kant, velge "Vis avanserte innstillinger" i nærheten av bunnen av ruten, og sørg for at alternativet "Har Cortana hjelpe meg i Microsoft Edge" er aktivert.

For å bruke det, skriv bare et spørsmål inn i adresselinjen øverst i kantvinduet eller på den nye fanen. For eksempel kan du skrive "vær i [by]", "hvor gammel er [berømt person]" eller "når er [ferie] [år]". Cortana tilbyr raske svar på spørsmål.

Image
Image

Deling av nettsider

Edge-nettleseren har en integrert delingsfunksjon med en del-knappen på verktøylinjen. Ved å trykke på Del-knappen åpnes systemdelingspanelet. Du kan utvide listen her og dele til flere tjenester ved å installere de riktige appene fra Windows Store.

Hvis du for eksempel vil dele på Facebook, installerer du Facebook-appen. Hvis du vil dele på Twitter, installer Twitter-appen. Dette gir deg en enkel måte å dele nettsider med uten nettleserutvidelser, akkurat som du ville på Android eller Apples IOS.

Du kan også trykke på tittelen på siden i Del-panelet og velge å dele et skjermbilde av den aktuelle nettsiden i stedet for en lenke til den.

Image
Image

Lesvisning

Som for eksempel andre moderne nettlesere - Apple's Safari, for eksempel - Edge inneholder en "lesevisning" -funksjonalitet som fjerner roten fra artikler du finner på nettet, og gjør dem lettere lesbare. For å aktivere dette, finn bare en artikkel på nettet og klikk eller trykk på «lesevisning» -ikonet i adressefeltet. Ikonet ser ut som en bok.

Image
Image

Leseliste

Microsoft Edge inneholder også en leselistefunksjon. Bruk dette til å lagre artikler du vil lese senere uten å rote din favorittliste. For å gjøre dette, bare klikk eller trykk på stjerneikonet i adressefeltet. Velg leselisteoverskriften og legg til siden i din leseliste.

Få tilgang til leselisten din senere ved å klikke eller trykke på "nav" -knappen og velge leselistekategorien. Du får se sider du lagret for å lese senere, lagret separat fra dine vanlige favorittwebsider.
Få tilgang til leselisten din senere ved å klikke eller trykke på "nav" -knappen og velge leselistekategorien. Du får se sider du lagret for å lese senere, lagret separat fra dine vanlige favorittwebsider.
Image
Image

merknader

Edge inneholder annonseinformasjon for websiden, som er en del av hvorfor Edge er merket som en nettleser som er bygget for å gjøre. Trykk på knappen "Lag en webnotat" - den ene mellom navet og delingsknappen på verktøylinjen - for å begynne å markere opp en nettside.

Bruk verktøyene til å tegne, markere, slette, legge til notater og kopiere enkelte deler av en nettside. Med knappen Lagre kan du lagre notatet til Microsoft OneNote, dine favoritter eller din leseliste. Du kan også bruke Del-knappen for å dele din merkede oppmerking.

Image
Image

Flere tips

Edge har fortsatt mange av funksjonene du kan forvente å finne i en moderne nettleser. De burde være enkle å finne nå, da mye av rotet fra Internet Explorer har blitt fjernet.

  • Privat nettlesing: Åpne menyen fra verktøylinjen og velg Ny InPrivate-vindu for å åpne et privat nettlesingsmodusvindu. I denne modusen blir ikke nettleserhistorikkdata lagret.
  • Fest til start: Kant gir deg mulighet til å åpne menyen og velge Pin til Start for å knytte den gjeldende nettsiden til Start-menyen eller Start skjerm som en flis, slik at du kan åpne den raskt. Når du klikker eller klikker på flisen, åpnes nettsiden i kant, ikke sitt eget nettleservindu.
Image
Image
  • Åpne med Internet Explorer: Hvis du trenger å åpne en webside med Internet Explorer, kan du bare trykke på menyknappen og velge Åpne med Internet Explorer. Internet Explorer er også begravet i All Apps-menyen under mappen "Windows Tilbehør". For eksempel kan det hende du må gjøre dette hvis du trenger å bruke en eldre web-app som krever en nettleser-plugin som Java eller Silverlight.
  • Mørkt tema: I likhet med mange andre moderne Windows 10-apper, inneholder Edge et mørkt tema, i tillegg til standard lys tema. For å aktivere det, åpne menyen og velg "Mørk" under "Velg et tema."
Image
Image
  • Deaktiver Flash: Microsoft Edge inkluderer en integrert Flash Player, akkurat som Google Chrome gjør. Dette er den eneste nettleser-plugin-modulen som fungerer i Microsoft Edge. Hvis du vil deaktivere det av sikkerhetshensyn, kan du gjøre det ved å åpne innstillingsmenyen, trykke på Vis avanserte innstillinger og angi "Bruk Adobe Flash Player" til "Av".
  • Endre standard søkemotor: Microsoft Edge bruker Bing som standard, men du kan bruke den til enhver søkemotor du liker - så lenge søkemotoren tilbyr en OpenSearch-plugin. Slik endrer du standard søkemotor i Microsoft Edge.
Image
Image

Du finner en rekke andre måter å tilpasse Edges grensesnitt på i Innstillinger-menyen. For eksempel kan du aktivere en Hjem-knapp for å raskt ta deg tilbake til den foretrukne hjemmesiden din. Du kan aktivere innstillingen "Vis favorittlisten" for å få en alltid til stede verktøylinje for å få tilgang til favorittwebsider.

Du kan også konfigurere hvilke nettsider Edge åpnes når du starter det, og hva som vises når du åpner en ny tabsside. For eksempel kan du gjøre den nye fanebladet stort sett tomt uten det "foreslåtte innholdet".

Anbefalt: