Hvorfor bør du ikke kjøpe opptak av Tomb Raider (og andre PC-spill) fra Windows Store

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor bør du ikke kjøpe opptak av Tomb Raider (og andre PC-spill) fra Windows Store
Hvorfor bør du ikke kjøpe opptak av Tomb Raider (og andre PC-spill) fra Windows Store

Video: Hvorfor bør du ikke kjøpe opptak av Tomb Raider (og andre PC-spill) fra Windows Store

Video: Hvorfor bør du ikke kjøpe opptak av Tomb Raider (og andre PC-spill) fra Windows Store
Video: Is Your Router LYING To You? - MU-MIMO Explained - YouTube 2023, Desember
Anonim
Image
Image

Microsoft konkurrerer med damp. For $ 60, kan du fåRise of the Tomb Raider fra enten Windows Store eller Damp. Men Windows Store versjon av spillet er verre, og Microsofts nye appplattform er skylden. Det er ikke klar for sterke spill ennå.

Det er ikke noe problem med å få Candy Crush Saga eller andre enkle mobilspill fra Windows Store. Universal App Platform er ideell for enkle ting som det. MenRise of the Tomb Raider viser bare hvor begrensede universelle applikasjoner er.

Universal Apps vs Desktop Apps

Damp og andre PC-spilltjenester distribuerer spill som tradisjonelle Windows-skrivebordsprogrammer. Du kjøper et spill, det laster ned.exe eller.msi installer og installerer det. Alle appene i Windows Store, derimot, er laget ved hjelp av Microsofts nye "Universal Windows Platform," eller UWP.

Derfor er det så stor forskjell her. Det er ikke bare begrensningene i butikken selv. Under, velger du mellom en "universell app" -versjon av spillet og en "Windows desktop" -versjon av spillet.

Microsofts nye appplattform har forbedret seg dramatisk fra staten den var i baksiden i Windows 8. Men den er fortsatt ikke så kraftig som Windows desktopplattform. Det kan være en dag, men det er ikke der ennå.

Begrensningene til Windows Store Apps

Image
Image

"Store apper", som Microsoft kalte dem tilbake i Windows 8.1, er begrenset på noen viktige måter. Dette betyr vanligvis ikke noe for enkle programmer eller casual spill, men det er veldig merkbart for PC-spill. Hilsen av denne diskusjonen på Reddit, her er en liste over ting Windows Store-versjonen av Rise of the Tomb Raider kan ikke gjøre det.

For det første er det alvorlige begrensninger når det gjelder å bruke grafikkmaskinen. Noen grafiske innstillinger kan heller ikke endres:

  • Ingen SLI eller CrossFire: Hvis du har flere NVIDIA- eller AMD-grafikkort ved hjelp av SLI eller CrossFire, vil Windows Store-versjonen ikke være bra for deg. Den støtter ikke SLI eller CrossFire, men Steam-versjonen gjør det.
  • VSync er alltid på: VSync er utformet for å eliminere skjermen rive, men det kan ha ulemper som å legge inn lagring eller redusere spillytelsen. Hvis du har Steam-versjonen, kan du velge om du vil bruke VSync eller ikke. I Windows Store-versjonen er den alltid aktivert.
  • Alltid uten kantlinje i fullskjermmodus: Butikkversjonen vil alltid kjøre i modus uten kantlinje fullskjerm, også kjent som "fullskjerm (windowed)" -modus. Dette sikrer at Alt + Tab vil fungere skikkelig, og spillet vil ikke overta hele skjermen. Det betyr imidlertid at spillet ikke kan ha eksklusiv tilgang til grafikkortet ditt, slik at du ikke får best mulig ytelse. Steam-versjonen gir deg muligheten til å bruke eksklusiv fullskjermmodus.

Windows Store-apper er også mer låst, så andre prosesser på systemet kan ikke forstyrre dem, og filene deres kan ikke endres. Dette fører til noen flere problemer:

  • Beklager, ingen modding: Windows Store-apper er beskyttet, så dette betyr modding-en av hovedstøttene til PC-spill, bare er ikke mulig. Spillets kjørende prosess er beskyttet, slik at programmer som SweetFX ikke kan brukes til å endre grafikken.
  • Nei. Exe-fil (og ingen dampkontroller): Du kan ikke starte spillet direkte som en.exe-fil. Dette betyr at du ikke kan legge den til Steam, for eksempel, og det betyr at du ikke kan bruke en Steam-kontroller med den.
  • Ingen overlegg: Du kan heller ikke bruke overlegg eller annen programvare med spillet. Du kan ikke få Steam overlegg eller andre typer overlegg. Programvare som Fraps for opptak av skjermen og sporing av framerate, vil heller ikke fungere.
  • Musmakroer vil ikke fungere: Musverktøy som lar deg lage egendefinerte makroer for bestemte spill, fungerer ikke med Windows Store-versjonen av spillet.

Windows Store selv trenger også arbeid:

  • Ingen klar tilbakebetalingspolicy: Steam har nå en god tilbakebetalingspolitik. Det er nesten også sjenerøs. Det er ingen spørsmål - bedt om de første to timene med spill, slik at du kan refundere et spill av en eller annen grunn. Deretter kan du fortsatt prøve å få tilbakebetaling hvis du har et problem. Windows Store har ikke en klar tilbakebetalingspolicy hvis spillet ikke fungerer riktig - du må snakke med en representant, og hvem vet hvordan det skal gå.
  • Bare for Windows 10: Windows Store-versjonen av spillet vil bare fungere på Windows 10. Kjøp spillet på Steam, og du kan også spille det på Windows 7 eller 8. Hvis det noen gang er levert til Mac OS X eller SteamOS / Linux, kjøper du spillet en gang på Steam vil også få deg disse versjonene gratis. Du får bare mer for din $ 60.

Noen av disse tingene kan ikke være noe for deg, men du vet aldri hvilke funksjoner du kanskje vil ha nedover linjen. Og når begge versjoner av spillet koster nøyaktig samme mengde penger, hvorfor vil du velge å kjøpe den versjonen som er krepet?

Steam kan trenge konkurranse, men ikke fra Windows Store

Ingen av dette er bare spekulasjon.I en tråd på Steam diskusjonsforum, en representant for Nixxes-selskapet utvikler både Steam og Windows Store versjoner av spillet-bekreftet problemet. Beklager, desverre er deaktivert VSync støttes ikke i UWP-rammeverket for øyeblikket, skrev representanten.
Ingen av dette er bare spekulasjon.I en tråd på Steam diskusjonsforum, en representant for Nixxes-selskapet utvikler både Steam og Windows Store versjoner av spillet-bekreftet problemet. Beklager, desverre er deaktivert VSync støttes ikke i UWP-rammeverket for øyeblikket, skrev representanten.

Ja, du leser det riktig: Selv støtte for Windows Store-appen skjer på Steam. Det er ingen god måte for utviklere å kommunisere med sine brukere på Windows Store på samme måte.

Valves damptjeneste har låst ned en stor del av PC-spillmarkedet, og konkurransen er alltid god. Men Microsofts krympede Windows Store versjoner av spill er ikke løsningen. Hvis du vil ha mer konkurranse i PC-spill, bør du satse på en konkurrerende butikk som GOG eller EAs Origin.

Oppdatering: Microsoft svarer

Microsoft reagerte på vår artikkel, og lovet å forbedre seg i fremtiden. Phil Spencer, Xbox-leder i Microsoft, sa at Microsoft ville gjøre det bedre:

@BigMouthGamer Vi vet at lister som dette inkluderer funksjoner som PC-spillere vil se fra oss, vi setter pris på tilbakemeldingen og har planer om å forbedre

- Phil Spencer (@ XboxP3) 26. februar 2016

Microsofts Mike Ybarra lovet å fikse VSync-problemet. Interessant nok sa han at SLI og Crossfire jobber hvis spillet støtter det. Hvis dette er tilfelle, er det uklart hvorfor Steam-versjonen avRise of the Tomb Raider støtter SLI og Crossfire, men Windows Store-versjonen gjør det ikke.

@ darkhand12345 SLI og Crossfire-arbeid, spill trenger bare å støtte det akkurat som alltid. Vi vil fikse vsync.

- Mike Ybarra (@XboxQwik) 28. februar 2016

Rise of the Tomb Raider gir oss muligheten til å sammenligne og kontrast plattformene. Microsoft har kunngjort planer om å bare slippe utQuantum Break gjennom Windows Store. Microsofts trekk mot Windows Store er dårlige nyheter for PC-spillere som vil ha noen av de ovennevnte funksjonene.

Etter feilen i Microsofts katastrofale plattform Games for Windows Live (GFWL), bør den ikke rulle ut en annen PC-spillplattform som forårsaker problemer for spillere.

Anbefalt: