Slik bruker du WordPad i Windows 10

Innholdsfortegnelse:

Slik bruker du WordPad i Windows 10
Slik bruker du WordPad i Windows 10

Video: Slik bruker du WordPad i Windows 10

Video: Slik bruker du WordPad i Windows 10
Video: Finding & Sailing an Abandoned Sailboat in the Caribbean... (Sailing Brick House #85) - YouTube 2023, November
Anonim

Jeg vedder at ganske mange av dere må ikke ha hørt om Notisblokk. Eller selv om du har hørt om det, har du ikke brukt det, eller du kan bare ha glemt det. Hvorfor? Vel, hvis vi trenger en grunnleggende tekstredigerer, bruker vi Notisblokk. Hvis vi trenger en avansert tekstredigerer, bruker vi Microsoft Word. Men et sted i midten, med flere funksjoner enn den ydmyke Notisblokken, men mindre funksjoner enn den mektige Word-programvaren, står Wordpad - som er gratis!

WordPad er en tekstbehandlingsprogramvare med grunnleggende formateringsalternativer, og den er inkludert i alle versjoner av operativsystemet siden Windows 95 og utover. Det har alltid vært der, men aldri brukt mye. I dette innlegget, i dag, tar vi en titt på det, se hvordan du bruker Wordpad i Windows 10 og tilbakestill Wordpad-innstillinger, hvis ting går galt.

Image
Image

WordPad i Windows 10

For å bruke Wordpad i Windows 10, skriv notisblokk'I oppgavelinjen, og klikk på resultatet. Dette åpner WordPad.

Image
Image

For å åpne Wordpad, kan du også bruke kommandoen Kjør write.exe. Trykk på WinKey + R, skriv inn write.exe eller Wordpad.exe og trykk Enter.

Filnavnet til Wordpad er Wordpad.exe, og den befinner seg på følgende sted:

C:Program FilesWindows NTAccessories

Snarveien finner du på følgende sted:

C:ProgramDataMicrosoftWindowsStart MenuProgramsAccessories

Wordpad lar deg lage, redigere, lagre, åpne, vise og skrive ut tekstdokumenter. Du kan bruke fet, understreket og kursiv formatering, endre skrifttype farge og størrelse, opprett punktliste, midtpunkt eller venstre / høyre begrunn avsnitt, sett inn bilder og mer. Bare lek med den brukervennlige Ribbon-menyen, til du får en følelse av alt den har å tilby.

WordPad, sammen med andre innebygde verktøy som Character Map, Windows Fax og Scan, blir nå sendt til Windows Store som universelle apps. Du kan nå laste ned Wordpad-appen fra Windows Store.

Hva er filtypen for Wordpad

Wordpad bruker RTF eller Rikt tekstformat filtillegg, for å lagre filer som standard. Men det kan lagre dokumenter i.docx (Office Open XML), ODT (Open Document),.txt (Text) formater også.

Tilbakestill WordPad-innstillinger til standard

Vi har sett hvordan du tilbakestiller Notisblokk-innstillinger - nå la oss se hvordan du tilbakestiller WordPad-innstillinger til standard i Windows 10. Men før du begynner, vil du kanskje opprette et systemgjenopprettingspunkt eller sikkerhetskopiere registret.

For å tilbakestille Wordpad-innstillinger til standard, lukk Wordpad og Kjør regedit for å åpne Registerredigering og naviger til følgende nøkkel:

HKEY_CURRENT_USERSOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionAppletsWordpad

Image
Image

I venstre rute vil du se alternativer. Slett denne alternativtasten.

Nå når du åpner Wordpad, vil du se det med standardinnstillingene.

Gi oss beskjed hvis du bruker Wordpad eller ikke - og årsakene dine i hvert fall hvorfor du foretrekker å bruke den, eller hvorfor du ikke føler behov for det.

Anbefalt: