Vokt dere for slik uønsket programvare som gir ut falske påstander

Innholdsfortegnelse:

Vokt dere for slik uønsket programvare som gir ut falske påstander
Vokt dere for slik uønsket programvare som gir ut falske påstander

Video: Vokt dere for slik uønsket programvare som gir ut falske påstander

Video: Vokt dere for slik uønsket programvare som gir ut falske påstander
Video: Paradise or Oblivion - YouTube 2023, November
Anonim

Det finnes mange programvare som tilbys i disse dager, som identifiserer seg som malware-fjernere og PC-optimaliserere, og lover å effektivt identifisere feil, rydde opp disken og gjøre datamaskinen raskere. Men de gjør egentlig ikke alltid det de hevder, og kan i stedet gjøre Windows-PCen din faktisk sakte. Dessuten følger mange ganger slike programvare en praksis med å gi en gratis versjon av programvaren som skanner systemet, viser deg en rekke feil og deretter be deg om å kjøpe den fullstendige versjonen for å fjerne disse feilene. Microsoft ber brukerne å være oppmerksom på slik uønsket programvare og til og med blokkere dem om nødvendig. Slike programmer agner ofte brukerne til å kjøpe denne programvaren når disse er Uønsket programvare i virkeligheten.

Disse uønskede programvarene gjør falske eller overdrevne krav og kan til og med føre til skade på datamaskinene. De kan være antivirusprogramvare som kaster opp advarsler om infeksjon og ber deg om å kjøpe en lisens for å rydde deg ut av skadelig programvare, eller de kan være PC-rensere eller optimaliserere som viser feil på PCen din og krever at du kjøper en lisens for å fikse feilene.
Disse uønskede programvarene gjør falske eller overdrevne krav og kan til og med føre til skade på datamaskinene. De kan være antivirusprogramvare som kaster opp advarsler om infeksjon og ber deg om å kjøpe en lisens for å rydde deg ut av skadelig programvare, eller de kan være PC-rensere eller optimaliserere som viser feil på PCen din og krever at du kjøper en lisens for å fikse feilene.

Mens det er ekte programvare som gjør dette - det er også andre som kan kaste opp falske eller overdrevne advarsler for å skremme deg. Så du må dømme for deg selv og ringe.

To av de vanligste atferdshowene ved slik uønsket programvare er:

1] Skape mistanke i PC-brukerens sinn

Programvare som gjør falske løfter forårsaker farer på PCen som brukeren ikke engang kan gjenkjenne. En slik fare er når den gratis versjonen av programmet ringer ut feil og advarsler i PCen din uten å gi nok klarhet om de faktiske feilene eller hva som er feil! Til slutt spør de brukerne om å kjøpe premiumversjonen av søknaden for å rydde feilene, slik at du forveksler deg nøyaktig hvilke nøyaktige fordeler du får hvis du kjøper. Selv om du bestemmer deg for å kjøpe premiumversjonen, er du alltid igjen og tenker på at du har uløste niggling problemer på PCen.

2] Fjerner Prefetch-filer unødvendig

Prefetch-filer hjelper Windows å holde oversikt over hvordan datamaskinen starter og hvilke programmer du vanligvis åpner. Som standard lagres denne informasjonen som et antall små filer i Prefetch mappe. Neste gang du slår på datamaskinen, henviser Windows til disse Prefetch-filene for å hjelpe til med å øke hastigheten på startprosessen. Prefetch-mappen er en undermappe i Windows-systemmappen. Prefetch-mappen er selvopprettholdende, og det er ikke nødvendig å slette det eller tømme innholdet. Windows rydder Prefetcher ved 128 oppføringer ned til de 32 mest brukte programmets Prefetch-filer.

Men noen programvare viser faktisk Prefetch-filer som feil som må løses. Husk at hvis innholdet i Prefetch-mappen slettes, vil Windows og programmene ta lengre tid for å åpne neste gang du slår på datamaskinen. Derfor gjør disse uønskede programmene faktisk systemet ditt langsommere.

Lese: Potensielt uønskede programmer og hvordan du unngår å installere PUPs.

Windows Defender vil blokkere uønsket programvare basert på disse kriteriene

Microsoft har lagt ned noen objektive evalueringskriterier som programmene må følge, hvis de vil være, ikke klassifisert av Windows Defender som et uønsket program.

  1. Uønsket oppførsel: Programvaren kjører uønskede prosesser eller programmer på PCen. Det lar deg ikke enkelt avinstallere seg selv. endrer datamaskininnstillingene uten din tillatelse, viser ikke tilstrekkelig informasjon om sin oppførsel, hindrer deg i å kontrollere handlinger, hijacker eller hindrer deg fra å endre nettleserinnstillingene, gjør misvisende, falsk, overdrevet eller unøyaktig krav om tilstanden til PCen eller omgå Bruker samtykke dialoger fra nettleseren eller operativsystemet.
  2. annonser: Annonsen bør ikke villede deg til å besøke et annet nettsted eller laste ned filer.
  3. Personvern: Programvaren samler inn og bruker informasjonen din uten ditt uttrykkelige samtykke.
  4. Reklame: Programvaren leverer ikke-kontekstannonsering som forstyrrer kvaliteten på din databehandling
  5. Forbruker tilbakemelding: Microsoft anser innspill fra enkelte brukere som en sentral faktor for å identifisere nye uønskede atferd og programmer. Microsoft har opprettet en nettside der du kan sende uønsket programvare til analyse.

En oppdatering på nye uønskede og unødvendige programmer skjer via et Microsoft-opprettet verdensomspennende nettverk, der du kan sende uønsket programvare til analyse. Deltakere i nettverket har en sentral rolle i å hjelpe til med å identifisere nye mistenkelige programmer raskt. Etter analyse oppretter Microsoft definisjoner for programmer som oppfyller kriteriene, og gjør dem tilgjengelige for alle brukere.

Beskytt PCen din mot uønsket programvare med Windows Defender

Den beste måten å beskytte PCen mot fra uønskede programmer, er å identifisere dem. Microsoft har levert flere sikkerhetsprodukter for beskyttelse av PCen din; Windows Defender er en av dem.

Windows Defender har nylig gjort ganske god fremgang selv. Det vil nå også hjelpe deg med å identifisere uønsket programvare som gjør falske påstander, som uønsket og blokkere eller slette dem fra din Windows-PC.

Nå Les: Gjør Windows Defender beskytte deg mot potensielt uønskede programmer.

Anbefalt: