Hva er Dual-Band og Tri-Band Routers?

Innholdsfortegnelse:

Hva er Dual-Band og Tri-Band Routers?
Hva er Dual-Band og Tri-Band Routers?

Video: Hva er Dual-Band og Tri-Band Routers?

Video: Hva er Dual-Band og Tri-Band Routers?
Video: What is GitHub? - YouTube 2023, Desember
Anonim
Mange moderne trådløse rutere er allerede dual-band, og nå starter ruterfirmaer tri-band-rutere. Men vil de faktisk øke hastigheten på Wi-Fi?
Mange moderne trådløse rutere er allerede dual-band, og nå starter ruterfirmaer tri-band-rutere. Men vil de faktisk øke hastigheten på Wi-Fi?

Dual-Band Routers Forklart

Dual-band-teknologi er ganske vanlig når du begynner å lete etter moderne 802.11ac-rutere. Moderne 802.11ac Wi-Fi bruker det raskere og mindre rotete 5 GHz spektret. Eldre Wi-Fi-teknologier som 802.11n og tidligere bruker det langsommere og mer rotete 2,4 GHz-spektret.

Når du får en ruter med samtidig dual-band-teknologi, kan den sende et 5 GHz-signal og et 2,4 GHz-signal. Enheter som støtter moderne 5 GHz Wi-Fi kobler seg til den raskere, mens eldre enheter du har liggende rundt, vil koble til det eldre, langsommere, men mer kompatible 2,4 GHz-signalet. I hovedsak kan ruteren være vert for to forskjellige Wi-Fi-nettverk samtidig.

Dette gjør at du kan oppgradere til 5 GHz Wi-Fi for enheter som støtter det uten å miste kompatibilitet med eldre enheter. Hvis du hadde en enkeltbåndsrouter, må du velge mellom eldre 2,4 GHz Wi-Fi og moderne 5 GHz Wi-Fi. En samtidig dual-band router får deg begge deler.

Image
Image

Så Hva er en Tri-Band Router?

Mens dual-band routere sender to separate signaler, sender trebånds-routere tre forskjellige signaler. I hovedsak er de vert for tre forskjellige Wi-Fi-nettverk samtidig.

Men likhetene slutter der. I stedet for å være vert for et nettverk med en tredje forskjellig frekvens, er en tri-band-router faktisk vert for et 2,4 GHz-signal og to separate 5 GHz-signaler.

En dual-band-router er fornuftig av kompatibilitetshensyn, men hvorfor trenger du et separat 5 GHz Wi-Fi-signal? Vel, fordi Wi-Fi-nettverk lider av overbelastning også. Teoretisk maksimal Wi-Fi-hastighet er delt og delt mellom alle enhetene på nettverket ditt. Så hvis du har en smart TV-streaming en høyoppløselig 4K-strøm fra Netflix, vil det redusere Wi-Fi-hastigheten som er tilgjengelig for de andre enhetene dine.

En tri-band-router er bokstavelig talt vert for to separate 5 GHz-nettverk, og det sorterer automatisk enheter inn i forskjellige nettverk. Dette gir mer fart å dele mellom enhetene dine. Vær oppmerksom på at det ikke vil øke hastigheten på en enkelt enhet - den enheten er bare koblet til et av disse nettverkene om gangen - men det vil gi mer fart til flere enheter du legger til.

Image
Image

Hardtall

I teoretisk ideelle forhold kan en dual-band-router tilby opptil 450 Mbps på sitt 2,4 GHz-signal, mens det også tilbyr opptil 1300 Mbps på sitt 5 GHz-signal. Dual-band rutere som disse er dermed merket som AC1750-klasser rutere - bare ved å legge til tallene sammen. Hvis ruteren tilbyr opptil 600 Mbps på 2,4 GHz-nettverket og 1300 Mbps på 5 GHz-nettverket, er det en AC1900-klasse ruteren.

Dette er litt misvisende. Først av alt, vil du ikke se disse teoretisk maksimale hastighetene i den virkelige verden. Enda viktigere, ingen enkelt enhet kan få en hastighet på 1750 Mbps eller 1900 Mbps. I stedet kan en enhet som er koblet til 2,4 GHz-nettverket få maksimalt 450 Mbps eller 600 Mbps. En enhet som er koblet til 5 GHz-nettverket, kan maksimalt oppnå 1300 Mbps.

Tri-band-rutere tilbyr et 600 Mbps 2,4 GHz-signal, samt to 1300 Mbps 5 GHz-signaler - det er 450 + 1300 + 1300, for en AC320-klasse-ruteren. Igjen, dette er litt misvisende - ingen enhet kan få en 3200 Mbps-hastighet. Maksimal hastighet for en enkelt enhet er fortsatt 1300 Mbps. Men når du har flere og flere enheter tilkoblet samtidig, kan de automatisk splittes mellom de separate 5 GHz-signalene, og hver enhet vil få mer Wi-Fi-hastighet enn det ellers ville.

Image
Image

Men vil en Tri-Band Router øke hastigheten på Wi-Fi?

Så det er enkelt nok å forstå - en tri-band-ruteren er vert for et eldre 2,4 GHz-nettverk, samt to separate 5 GHz-nettverk og deler automatisk opp enhetene mellom dem. La oss si at du har to enheter i hjemmet ditt, og begge bruker mye båndbredde samtidig - ruteren vil plassere hver av dem på et eget 5 GHz-nettverk, og det vil heller ikke forstyrre hverandre. Tross alt, kan hvert av disse 5 GHz-nettverkene ligge på en annen trådløs kanal.

Om dette betyr noe i den virkelige verden, avhenger egentlig av hvordan du bruker Wi-Fi. Hvis du har mange enheter tungt ved hjelp av Wi-Fi, kan en tri-band-ruteren øke hastigheten ved å hindre at alle disse enhetene forstyrrer hverandre.

På den annen side, hvis du ikke er vant til å bruke din forbindelse tungt av flere enheter på samme tid, vil du ikke merke en forskjell. Og moderne Wi-Fi-standarder kan allerede være raskere enn Internett-tilkoblingshastigheten. Hvis Internett-tilkoblingen er flaskehalsen, vil ikke mer hastighet noe legge til mer Wi-Fi-hastighet. Det hjelper hvis du utfører lokale filoverføringer og forskjellige andre ting som bare krever en lokal nettverksforbindelse, men de fleste bruker ikke mye av det.

Ikke bli sugd inn av løftene til en tri-band-router. Mens en god dual-band-router gir ekte fordeler, vil fordelene ved tri-band Wi-Fi ikke være like opplagt, med mindre du har en veldig rask Internett-tilkobling og ganske mange enheter som konkurrerer om all den Wi-Fi-båndbredden.

Er tri-band en oppgradering? Sikker på at det er, hvis du har flere enheter. Er det verdt pengene? Ikke nødvendigvis - nåværende tri-band-rutere er svært dyre, og du kan ikke engang merke til funksjonen på hjemmenettverket ditt.

Anbefalt: