Skal jeg koble fra Chromecast når jeg ikke bruker den?

Innholdsfortegnelse:

Skal jeg koble fra Chromecast når jeg ikke bruker den?
Skal jeg koble fra Chromecast når jeg ikke bruker den?

Video: Skal jeg koble fra Chromecast når jeg ikke bruker den?

Video: Skal jeg koble fra Chromecast når jeg ikke bruker den?
Video: How to Share Facebook Post with Specific Friends 2022 || Specific Friends Post Facebook - YouTube 2023, Desember
Anonim
Nye enheter innspiller nye spørsmål, og økningen av Chromecast (og andre streaming-HDMI-pinner) har mer enn noen få personer nysgjerrig på om de skal koble fra den når de ikke bruker den. La oss rydde opp ting og minimere streamingstrømmene dine i prosessen.
Nye enheter innspiller nye spørsmål, og økningen av Chromecast (og andre streaming-HDMI-pinner) har mer enn noen få personer nysgjerrig på om de skal koble fra den når de ikke bruker den. La oss rydde opp ting og minimere streamingstrømmene dine i prosessen.

Dear How-To Geek,

I’ve been hearing all this stuff lately about “phantom” power loads and how all the things we leave plugged in all the time are contributing to increasing power bills and general wastefulness. I recently got a Chromecast, and I’m curious if I should be unplugging or at least turning the device off when I’m not using it? When I touch it the Chromecast always feels warm which makes me think it’s using more power than I think it is.

What’s the final word? Am I worrying about nothing or should I unplug it between uses?

Sincerely,

Chrome Curious

Det kan bli forvirrende, nei? Du er riktig at det er mange energivampiler som venter i vingene. Faktisk for noen få måneder siden skrev en leser nysgjerrig på om kabellåsen og DVR var energisvin (spoiler: de er). Men betyr det at hver enhet er like energi sulten?

Til tross for at Chromecast gir en full multimedieopplevelse, at den er varm for å berøre (som angir strømforbruk), og at den skal være slått på hele tiden, er den en overraskende kraftig liten enhet. La oss ta en titt på hvorfor du vil forlate Chromecast (og andre små streaming-stifter) som er koblet til hele tiden.

Streaming Sticks er svært effektiv

Først er de ekstremt effektive. Mens vi antok at strømforbruket var ganske lavt bare basert på strømforsyningene til krafttransformatoren som Chromecast bruker, ønsket vi noen konkrete tall for deg, slik at vi koblet til Chromecast til en Power-meter (samme meter som vi brukte for denne artikkelen om hvordan du måler energibruk).

Etter å ha kjørt Chromecast i 48 timer koblet til Kill-a-Watt-måleren og satt den gjennom begge perioder med tomgang og høy bruk med HD-videospillelister, sjekket vi avlesningene. Du kommer ikke engang til å tro hvor lite energi den bruker: 1,8 watt. Uansett hvor lenge det ble tomt eller hvor mye videoinnhold vi kastet på den, ble det stabilt på 1,8 watt strømforbruk med bare mindre 0,1 svingninger opp eller ned. Hva betyr det i virkelige verden?

Det betyr at hvis du betaler USAs nasjonale gjennomsnitt for energi (12,5 cent per kilowatttimme), vil den årlige kostnaden for å kjøre Chromecast 24/7 bli litt mindre enn $ 1,97. Med andre ord, for å bruke samme mengde i energiforbruk som du kjøpte Chromecast (forutsatt at du betalte gjennomsnittlig $ 30 kostnad), må du kjøre Chromecast 24/7 i litt over 15 år. Realistisk, men de små svingningene vi nevnte i siste avsnitt, legger faktisk til og ifølge prognosestimatet på Kill-a-Watt vil den virkelige verdenskostnaden faktisk være så lav som $ 1,09 (og hele energikostnaden til -kjøpsprisforholdet øker til 27 år med 24/7-bruk).

Nysgjerrighet fikk det beste av oss, og vi koblet Amazonas Fire TV Stick til Kill-a-Watt-meteren også. Bortsett fra en mindre svingning her eller der, fant vi ut at Fire TV Stick brukte samme mengde strøm: det svingte litt mellom 1,6-1,8 watt gjennom hele testperioden. Igjen, basert på de svingningene som Kill-a-Watt forutså at vi ville bruke litt over en dollar i året for å kjøre enheten.

Selv om vi ikke fikk sjansen til å kjøre testen på Roku Stick, måtte vi anta at den også bruker omtrent samme mengde strøm basert på enhetens konstruksjon og størrelsen på strømforbindelsen som følger med den.

Som sådan, selv med 24/7-bruk, er det ganske sannsynlig at Chromecasten er den mest energieffektive enheten i hele huset ditt, og du trenger ikke å bekymre deg for å bryte banken (eller miljøet) ved å løpe det hele dagen.

Alltid på betyr alltid oppdatert

Vi har oppdaget at det er lite miljømessig eller økonomisk insentiv for å koble fra enheten din (vi vet ikke om deg, men vi kommer ikke til å krype bak TVen vår hver dag for å spare en dollar i året) som trolig er god nok for de fleste folk, men det er noen andre fordeler å forlate enheten din tilkoblet hele tiden.

Alltid på enheter er alltid oppdatert. Hvis du lar strømmen din plugges inn 24/7, er sjansene for at du setter deg ned for å bruke den på det nøyaktige tidspunktet som oppdateres, omtrent nul. Hvis du forlater enheten frakoblet, vil sjansene for at den oppdateres akkurat når du vil bruke den begynne å krype mot 100% som den tiden du vil bruke den, og tiden den kan oppdatere konvergerer.

Hvis du vil ha den mest oppdaterte brukeropplevelsen (være den oppdaterte firmware, miniatyrbilder, forslag eller bufret innhold), må du la enheten være tilkoblet hele tiden. Ikke kast bort tid på å vente på at enheten skal starte opp eller firmware for å oppdatere.

HDMI-tilkoblinger er delikate

HDMI-kablene er ikke akkurat laget av glass, men du er ikke konstruert for kontinuerlig plugging og unplugging. Faktisk er terminaler mottakelige nok til å skjære krefter at de fleste streaming-sticks kommer med en liten HDMI-forlengelseskabel som både forbedrer Wi-Fi-signalet (men flytter staven vekk fra TV-apparatets kropp) og beskytter pinnen fra å bli slått av.

Jo flere ganger du plugger og koble fra enheten, desto mer stresser du HDMI-tilkoblingen. Selv om du er helvete bøyd på at du bare driver din Chromecast eller en annen streaming-pinne når du bruker den, anbefaler vi deg sterkt å koble enheten fra stikkontakten i stedet for fra HDMI-kontakten. Det vil ikke forbruke noe strøm bare sitte der, og du vil ikke unødig stresse forbindelsen.

HDMI-CEC Automatisk Slå på

Selv om dette ikke gjelder for alle fjernsynsapparater, støtter de fleste moderne HDTV-apparater HDMI-CEC som er en kontrollstandard som gjør det mulig for fjernkontroll og fjernkontroll over HDMI-kabler. Hva betyr det for din nysgjerrige Chromecast-eier? Det betyr at Chromecast-enheten din kan slå på fjernsynet via HDMI-tilkoblingen.

Denne funksjonen fungerer bare hvis Chromecast er på. Så hvis du vil ha muligheten til å plukke opp et show på Netflix og deretter slå på TVen din når du treffer spill på mobilenheten din, må du ha Chromecast plugget inn og klar til å gå. Ingen strøm, ingen HDMI-CEC godhet.

Gitt hvilken liten fordel du høster fra å koble fra enheten (din årlige strømsparing vil bli slettet bare ved å glemme å skru av lyset noen ganger) og hvor gunstig det er å forlate det hele tiden (øyeblikkelig tilgang, ingen venter på oppdateringer og HDMI-CEC kontroll av TVen din), er det virkelig ingen grunn til ikke å la det gå 24/7.

Har et presset teknisk spørsmål stort eller lite? Skyt oss en e-post på a[email protected], og vi vil gjøre vårt beste for å svare på det.

Anbefalt: