Skann og rediger grafikk tekst med gratis OCR

Skann og rediger grafikk tekst med gratis OCR
Skann og rediger grafikk tekst med gratis OCR

Video: Skann og rediger grafikk tekst med gratis OCR

Video: Skann og rediger grafikk tekst med gratis OCR
Video: Easy Calorie Calculator to Lose Weight - YouTube 2023, Desember
Anonim

Optisk karaktergjenkjennelse (OCR) -teknologi lar deg redigere tekst i grafisk bilde eller skannet dokument. Det er mye brukt til å konvertere bøker og dokumenter til elektroniske filer, å datamaskinere et rekordbehandlingssystem på et kontor, eller å publisere teksten på et nettsted.

OCR gjør det mulig å redigere teksten, søke etter et ord eller en setning, og bruke teknikker som maskinoversettelse, tekst-til-tale og tekstutvinning til det.

Microsoft Office inkluderer Microsoft Document Imaging OCR, men det finnes flere andre freeware alternativer som gjør jobben, inkludert programvaren som fulgte med skanneren eller alt-i-en-enheten. I hovedsak å skanne og deretter konvertere et bilde til tekst ved hjelp av OCR, må du følge standard trinnene:

  • Legg dokumentet på skannerens seng.
  • På datamaskinen bruker du skanners programprogramvare og OCR som type.
  • Velg ønsket område for å gjøre en OCR-skanning, og sjekk forhåndsvisning.
  • Skann og lagre tekstfilen, og du kan redigere det samme i et tekstbehandlingsprogram.

Du kan også velge å installere et program for å utføre OCR i stedet for skannerens standardprogram.

Image
Image

FreeOCR kan skanne fra de fleste TWAIN- og WIA-skannere, og kan også åpne skannede PDF-filer og flersidige TIFF-bilder. Gratis OCR inkluderer den Windows-kompilerte Tesseract-gratis OCR-motoren, også kjent som en Tesseract-GUI. FreeOCR er freeware, inkludert for kommersiell bruk. FreeOCR krever.NET Framework v2.0. FreeOCR v4 kommer snart til å bli utgitt.

Det finnes flere gratis Internett-tjenester på nettet som lar deg utføre en OCR på et bilde eller skannet dokument i nettleseren din.

  • NewOCR.com er en gratis online OCR-tjeneste. NewOCR.com analyserer teksten i en bildefil du laster opp, og konverterer deretter teksten fra bildet til tekst. Tjenesten gir deg ubegrenset opplastning og layoutanalyse (multikolonne tekstgjenkjenning). Den vennlige servicen krever ingen registrering, og støtter 29 språk, selv om nettstedet er ganske grunnleggende og amatørosk. Tjenesten tar noen JPEG-, PNG-, GIF-, BMP- og flersidige TIFF opptil 5 MB, samt flersidede PDF-dokumenter på opptil 20 MB.
  • Free-OCR.com er et annet gratis online OCR-verktøy. Du kan laste opp bildefiler (JPG, GIF, TIFF BMP eller PDF) ikke større enn 2 MB, ikke bredere eller høyere enn 5000 piksler, og det er en grense på 10 bildeopplastinger per time. Free-OCR kan håndtere bilder med tekst med flere kolonner og støtter også 29 språk. En merkelig begrensning er at det bare tar den første siden av et PDF-dokument mens du utfører OCR.
  • Free Online OCR-tjenesten lar deg gjenkjenne tekst og tegn fra PDF-skannede dokumenter (inkludert flerfagfiler), bilder og digitale kameraopptakte bilder. Det lar brukerne velge 32 språk for å gjenkjenne flerspråklige dokumenter og konverterer direkte til flere formater som PDF, DOC, XLS, RTF, HTML og TXT. Du kan velge å lagre OCRed-filene på nettet i ditt sikre arbeidsområde, eller laste dem ned til PCen.

Jeg er sikker på at denne listen ikke er uttømmende. Hvorfor legger du ikke til flere slike tjenester og applikasjoner som kommentarer til dette innlegget, hvis du vet mer?

Anbefalt: